Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator?

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O comună din Alba, atracție pentru flotanți! Promisiunea gratuității serviciului de colectare a gunoiului, posibilă cauză a fluxului migrator?

75 de români au ales Galda de Jos ca domiciliu în nici 4 luni

Fluxurile migratorii moderne sunt preponderent de la sat la oraș. De aceea, este de laudă pentru o localitate rurală să înregistreze în mai puțin de 4 luni un număr de 75 de cereri de reședință (flotant) noi. S-a întâmplat în comuna Galda de Jos, o comună industrializată, e adevărat, dar care nu este cu nimic diferită de altele în ceea ce privește posibilitățile de educație, distracție și locuire, în general.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

De exemplu, în comuna Ciugud, mai aproape de municipiul Alba Iulia și la fel de industrializată ca Galda de Jos, s-au înregistrat de la începutul anului doar 20 de cereri de adeverințe de reședință (flotant, 26 dacă luam în considerare și căminul pentru persoane vârstnice).

Și atunci ce i-o fi atras pe acești 75 de oameni la Galda de Jos? Să fie vorba despre promisa gratuitate a serviciului de ridicare a gunoiului menajer făcută de reprezentanții PNL, acum câțiva ani, despre care a vorbit primarul în funcție Romulus Raica în fața consilierilor locali, nemulțumit că promisiunea nu se realizează?

Citește și: Galda de Jos, lăsată fără jumătate de milion de euro și aruncată la gunoi de PNL și cuplul toxic Ion Dumitrel-Florin Roman

Ținând cont de ritmul susținut în care cresc tarifele pentru utilități (energie electrică, gaze naturale, apă, canalizare, telefonie, televiziune etc.), poate că sunt oameni care s-au gândit să mai reducă din ele, măcar nemaiplătind gunoiul, că poate, cine știe, până la urmă se va întâmpla.

Desigur, amenințând cu rezilierea contractului dintre UAT Galda de Jos și Consiliul Județean Alba pentru găzduirea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, primarul Raica a mai vorbit și de alte promisiuni făcute găldenilor de mai marii Consiliului Județean Alba pe vremea când încercau să-i convingă să accepte amplasarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor la ei în comună: redevențe mari pentru găzduirea CMID și mutarea sediului social al firmei care va opera CMID în comuna Galda de Jos.

Acestea ar fi adus bani buni la bugetul comunei și ar fi putut fi investiți în dezvoltarea ei, cum ar fi, de exemplu, finalizarea rețelei de apă din Benic, astfel încât să nu mai primim sesizări la redacție că în 5 ani de la demararea investiției apa nu curge încă la robinetele localnicilor!

Citește și: VIDEO| Prima creșă din mediul rural din județul Alba, inaugurată în comuna Galda de Jos

Dar promisiunile au rămas exact așa, la stadiul de promisiune!

Se pare însă că la Galda de Jos se va da o mare bătălie electorală. Același grup de localnici din Benic ne mai spun că sunt victime colaterale ale acestei tensiuni electorale în creștere la Galda de Jos, tensiune între actualul primar ales pe listele PNL Alba, dar pe care PNL nu-l mai dorește.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere?

Ziarul Unirea

Publicat

în

4Ce trebuie să faci cu lumânarea de la slujba de Înviere? În fiecare an, la Paştele ortodox credincioşii se bucură de minunea Luminii Sfinte – un eveniment miraculos ce se petrece în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în timpul slujbei de vecernie ce are loc în Sâmbăta Mare, ziua dinaintea Paştelui. Citeşte şi: Urari de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea