Rămâi conectat

Politică Administrație

O comună din Alba a reușit să obțină încă 5.500.000 de lei, prin PNRR, pentru reducerea consumului de energie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Mihalț a reușit să obțină încă 5.500.000 de lei, prin PNRR, pentru reducerea consumului de energie.

Școala Gimnazială „Ion Breazu”, Căminul Cultural Mihalț și dispensarul medical din localitate vor beneficia de reabilitare termică și instalații noi de încălzire *În plus, 2 stații de încărcare pentru mașinile electrice, una la Mihalț și una la Cistei

Administrația comunei Mihalț, condusă de primarul Flavius Breaz, a reușit, în doar două luni, să obțină finanțări de peste 17.500.000 de lei, bani de la stat, pentru diverse investiții în dezvoltarea comunei. Dacă la sfârșitul lunii decembrie, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, a obținut un contract de 12.000.000 de lei pentru reabilitarea a 14 kilometri de străzi (cu asfalt, trotuare, podețe, rigole și tot ce trebuie), luna aceasta, au fost semnate alte trei, de peste 5.500.000 de lei, de această dată prin PNRR. Primarul Flavius Breaz nu se oprește aici, alte proiecte fiind gata de depus spre finanțare, urmând ca, odată câștigate, să fie făcute publice.

Prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), pentru reducerea consumului de energie primară, administrația din Mihalț va realiza reabilitarea termică pentru trei clădiri importante, respectiv Școala Gimnazială „Ion Breazu” – Corp I (proiect în valoare de 2.195.000 de lei), Căminul Cultural Mihalț (proiect în valoare de 2.378.000 de lei) și Dispensarul Medical Mihalț (proiect în valoare de 989.000 de lei). Vorbim nu doar despre izolarea termică a pereților exteriori, ci și de lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire, a celui de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor sisteme alternative de producere a energiei electrice și termice pentru consum propriu, reabilitarea și modernizarea instalațiilor de iluminat.

Mai mult, odată cu implementarea acestor trei proiecte, care au termen de execuție 12 luni de la demararea lucrărilor, în premieră pentru comuna Mihalț, vor fi instalate și 2 stații de încărcare a mașinilor electrice, una în Mihalț și alta în Cistei.

„Practic, munca nevăzută din birourile aparatului tehnic, drumurile pe care le-am făcut pe la București și pe oriunde a fost nevoie, pentru expertiză, avize și descurcarea altor hățișuri birocratice, capătă anul acesta o formă concretă pentru locuitorii comunei, atingându-se obiective pe mai multe direcții de dezvoltare. În acest moment, pentru aceste trei noi proiecte, lucrăm la documentația de avizare a lucrărilor de intervenție, pe care o vom trimite în scurt timp la minister. Apoi vor urma proiectele tehnice, caietele de sarcini și licitațiile, astfel încât, în câteva luni, vom putea vorbi de predarea amplasamentelor, pentru începerea lucrărilor”, a precizat primarul Flavius Breaz.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dana Nanu, candidatul USR pentru Primăria Alba Iulia: ”O alternativă reală care să devină o voce puternică pentru un oraș cu adevărat dezvoltat” În cadrul Adunării Generale a Filialei Locale USR Alba Iulia, organizat în data de 18 martie 2024, a avut loc un moment semnificativ pentru comunitatea noastră. Prin vot democratic, întreaga filială a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea