// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

O companie din Alba, în parteneriat cu cele mai prestigioase centre de inovare tehnologică în medicina inteligentă din Uniunea Europeană

O companie cu sediul în Alba Iulia, deschisă în urmă cu doi ani de medicul Horea Timiș, fost director al DSP Alba, a investit și a creat împreuna cu mai mulți studenți și absolvenți ai Univ. ”1 Decembrie 1918” un soft inteligent de Sănătate Publică, Management al Calității în Sănătate  cu soluții SmartCity, HealthCity, cu care au câștigat recunoașterea și accesul în prestigiosul program de accelerare a afacerilor private EIT Health Europa, unde cele mai bune solutii de SMART  HEALTH din Europa sunt susținute, dezvoltate și promovate.

EIT Heath este o divizie a U.E. care se ocupă cu soluții inteligente care îmbunătațesc sănătatea oamenilor din UE cu ajutorul tehnologiei SMART inteligente.

Cele mai bune soluții sunt accelerate într-un incubator de afaceri și promovate la nivel european și international. Cu un buget anual de 53 de milioane de euro EIT Health reprezintă SiliconValley European, în cea mai mare rețea europeana de inteligenta si tehnologie din sectorul sanitar.

Compania privata din Alba Iulia, condusă de dr. Horea Timiș, a intrat in parteneriat cu cele mai prestigioase centre de inovație tehnologică in medicina inteligenta din UE si dezvolta solutia propusa de compania din Alba Iulia.

Partenerii  internationali sunt:

*Universitatea de Tehnologie – TUDelft Suedia
*Centru de Inovație Tehnologie și Transfer Medical – Universitatea de Medicina din Lotz – Polonia
*Centrul de Tehnologie din Dublin – XASI – Irlanda
“Medical Valley – Europaische Metropolregion Nurnberg – Germania
*Universitatea Semmelweis – Ungaria
*Universitatea Tehnică din Danemarca

Astfel, Alba Iulia se înscrie și bifează la nivel international un nou sector SMART în domeniul privat. ”Universitatea 1 Decembrie 1918 poate să se mandreasca cu calitatea studentilor la informatica carora li se datoreza o asemenea performanta. Trebuie sa dezvoltam clustere inteligente si sa sutinem afacerile ”smart locale” sa creăm sustenabilitate locală, solutiile SMART trebuie dezvoltate de companii locale. Alba Iulia are extrem de mare potential nefolosit. Suntem competitivi la nivel internațional și trebuie sa iesim din complexe, avem multe de oferit daca suntem sustinuți” a declarat dr. Horea Timis, prezent la Institutul  Academic de Inovatie Dublin, parte din cunoscuta Univ. Trinity College Dublin.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419