Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

O chitară distrusă de Kurt Cobain, scoasă la licitație: care este suma cerută

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O chitară distrusă de Kurt Cobain, scoasă la licitație: care este suma cerută

O chitară ruptă care i-a aparţinut lui Kurt Cobain este scoasă la licitația ”Icons & Idols: Rock ‘N’ Roll!, organizată de casa Julien’s Auction’s la New York, și ar putea fi adjudecată cu o sumă importantă, scrie Reuters.

Instrumentul muzical, lipit cu bandă adezivă, este considerat de unii experţi un fragment din istoria rock-and-rollului şi a fost estimat la o sumă cuprinsă între 200.000 şi 400.000 de dolari.

„Chitara a fost sfărâmată în Williamsport, Pennsylvania, în 1989”, a spus directorul executiv al Julien’s Auctions, Martin Nolan.

De asemenea, o pereche de ochelari purtaţi de John Lennon ar putea fi adjudecată cu peste 80.000 de dolari.

„Îl identificai pe John Lennon ca purtând tipul de ochelari rotunzi de bunicuţă, aşa cum le spunea chiar el. Iar fotografia lor seamănă cu cea făcută de Ian McKellen pentru volumul ‘The Lives of John Lennon’, așa că ochelarii sunt însoţiţi de această carte”.

Licitația include peste 1.500 de loturi care cuprind obiecte ce le-au aparţinut unor artişti de seamă, precum Beyonce, Prince şi Carrie Underwood.

Martin Nolan a spus că începând cu perioada pandemiei a crescut numărul celor care doresc să intre în posesia unor obiecte simbolice.

„Oamenii îşi scot banii pe care îi aveau investiţi în obiecte intangibile sau chiar în proprietăţi imobiliare incluse în portofoliul de investiţii şi aleg să fie proprietarii a ceva cool, ceva la care să se poată raporta”, a mai spus el.

Licitaţia se va desfăşura live la Hard Rock Cafe din Times Square New York City şi online în perioada 11-13 noiembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare

Unirea Ziarul

Publicat

în

Program special al Poștei Române în minivacanța de 1 Mai și de Paști. Poștașii vor distribui pensiile aferente lunii mai începând din Joia Mare Compania Națională Poşta Română va modifica programul de lucru al subunităţilor poştale pentru minivacanța de 1 Mai și Paștele ortodox. Astfel, miercuri, 1 Mai, „Ziua Internațională a Muncii”, toate subunităţile poştale […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea