Rămâi conectat

Actualitate

O afecțiune se răspândește, la nivel național, cu simptome asemănătoare cu cele ale noului coronavirus

Ziarul Unirea

Publicat

în

O afecțiune se răspândește, la nivel național, cu simptome asemănătoare cu cele ale noului coronavirus

Medicul specialist imunolog și alergolog, Rareș Simu, a discutat referitor la ambrozie și diferențele între simptomele acesteia și cele ale COVID-19.

Potrivit medicului, ambrozia este unul dintre cele mai agresive polenuri, iar odată ce concentrația sa este foarte mare, riscurile pentru persoanele alergice sunt și mai mari. Același lucru este valabil și în cazul persoanelor care nu suferă de alergii.

”Știm despre ambrozie că are unul dintre cele mai agresive polenuri și, cu cât concentrația acestui tip de polen este mai mare, cu atât riscurile și pentru cei care sunt deja alergici la acest polen sau și pentru cei care nu sunt alergici sunt mai mari. Pentru cei care nu sunt alergici, aceștia pot să se sensibilizeze la acest tip de polen prin expunere repetată și expunere în cantități mari”, a spus medicul la Antena 3.

Totodată, acesta a mai adăugat că pentru un diagnostic corect, trebuie făcute analize de sânge, ele evidențiind sensibilitatea organismului la acest tip de polen.

Rareș Simu susține că există două tratamente pentru a trata ambrozi, în funcție de persoană. Este vorba despre medicamente antistamice sau corticosteroizi, care pot fi sub formă de spray.

Cum poate fi tratată ambrozia

Administrarea diferă de la o persoană la alta și ține sub control manifestările alergiei la ambrozie mai spune medicul.

”Diagnosticarea acestui tip de alergie se face fie prin analize direct, clinic, adică teste cutanate, fie prin analize in-vitro, adică prin analize de sânge. Aceste două tipuri de analiză pun în evidență sensibilizarea organismului la acest tip de polen de ambrozie.

Există două tipuri de tratamente pentru pacienții alergici, în general, și, în particular, pentru cei care sunt alergici la acest tip de polen. Sunt tratamentele simptomatice, care se fac în timpul sezonului și care țin sub control manifestările alergiei la ambrozie, care pot să fie pe partea respiratorie superioară sau la nivelul ochilor, adică rinita alergică sau conjunctivita alergică, fie pe căile repiratorii inferioare, deci se manifestă astmul alergic.

Pentru acest tip de patologie există medicamente care pot să țină sub control simptomele, medicamente de tipul antistamicelor sau corticosteroizi, fie topici, prin spray-uri aplicate sau, chiar în cazurile mai grave, corticoterapie sistemică”, a spus medicul Rareș Simu.

Sursa: capital.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea