Rămâi conectat

Actualitate

Numărul persoanelor care folosesc mijloacele de transport în comun ar putea fi limitat. Măsură pentru valul 5 al pandemiei de COVID-19

Ziarul Unirea

Publicat

în

Numărul persoanelor care folosesc mijloacele de transport în comun ar putea fi limitat. Măsură pentru valul 5 al pandemiei de COVID-19

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat faptul că „anumite măsuri trebuie luate”, în contextul în care, în valul 5 COVID, numărul infectărilor ar putea fi de aproximativ 800.000, adică dublu față de valul 4. Una din variantele luate îb calcul este limitarea numărului celor care vor putea utiliza transportul în comun.

Ciolacu a spus despre certificatul COVID că „este un pic cam târziu să vii cu măsuri printr-un act legislativ”.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Domnul ministru Rafila a venit cu o propunere legislativă ca să încercăm să stopăm presiunea pe zona sanitară, mai ales pe zona ATI. Nu s-a ajuns la forma cea mai bună, au existat și discuții cât de constituțional sau neconstitutional este (n.red. – certificatul COVID), cât mai este de eficient sau neeficient. Anumite măsuri trebuie luate. Cel puțin în zona de transport în comun. S-au luat în toată Europa”, a spus Ciolacu.

„Trebuie găsite forme. Chiar dacă valul vine mai târziu în România, este evident că nu îl putem stopa”, a adăugat el.

Întrebat ce înseamnă mai precis măsurile care trebuie luate privind transportul în comun, președintele PSD a răspuns că este vorba despre reducerea numărului călătorilor, de exemplu, în autobuze.

„La mijloacele de transport în comun, câte persoane să poată merge cu un autobuz, să nu mai fie înghesuielile respective. Nu restricție că nu mai ai voie în mijloace de transport”, a transmis Marcel Ciolacu”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

DEZASTRU la simulare Evaluare Națională 2023: Peste 40% dintre elevi au luat sub 5 la matematică

Ziarul Unirea

Publicat

în

DEZASTRU la simulare Evaluare Națională 2023: Peste 40% dintre elevi au luat sub 5 la matematică

Matematica se dovedește a fi proba de foc și anul acesta la examenele naţionale.

Note peste 5 la această disciplină au obţinut 59,2% dintre elevi. Mai puţin faţă de anul trecut, când s-au înregistrat 60,58% de astfel de note. Doar 6.5% dintre elevi au obţinut note mai mari de 9 şi doar 0.8%, adică 1.358 de elevi au luat nota 10.

Rezultate simulare Evaluare Națională. 251 de elevi au obținut nota 10 la limba română

La română situaţia se prezintă mai bine faţă de anul trecut. Vorbim de note mai mari sau egale cu 5 obţinute de 75,3% – cu 5 procente mai mult decât anul trecut. (70,53% în 2022). Note de peste 9 au luat 11,4%, iar 251 de elevi (0,2%) au obținut nota 10.

Elit - Gustul Desăvârșit

În ceea ce priveşte limba şi literatura maternă, s-au înregistrat 81.7% note mai mari sau egale dect 5, iar 17 elevi au obţinut nota maximă.

Citește și: BACALAUREAT 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME din anii trecuți la română matematică și disciplina la alegere pentru elevii de clasa a 12-a

„Notele obținute nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, aceste note pot fi trecute în catalog. De asemenea, în mod obligatoriu, aceste rezultate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare”, potrivit ministerului Educației.

Ce urmează după simularea Evaluării Naționale 2023

Următorul pas din acest an pentru elevii de clasa a VIII-a este chiar examenul de Evaluare Naţională 2023 propriu-zis. Înscrierile sunt prevăzute pentru perioada 6 – 9 iunie.

Prima probă scrisă, cea la română, va fi pe 19 iunie. Urmează proba scrisă la matematică, două zile mai târziu, pe 21 iunie. Limba maternă, pentru elevii cu studii la o şcoală într-o limbă a minorităţilor, va avea loc pe 22 iunie.

Primele rezultate la Evaluarea Naţională 2023 sunt afişate pe 28 iunie. După soluţionarea contestaţiilor, sunt afişate rezultatele finale, pe 4 iulie.

Calendarul Evaluării Naționale 2023

► 6 – 9 iunie 2023: Înscrierea la Evaluarea Națională
► 9 iunie 2023: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
► 19 iunie 2023: Limba și literatura română – probă scrisă
► 21 iunie 2023: Matematica – probă scrisă
► 22 iunie 2023: Limba și literatura maternă – probă scrisă
► 28 iunie 2023 (până la ora 14:00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
► 28 iunie 2023 (ora 16:00 – ora 19:00) – 29 iunie 2023 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor
► 29 iunie – 4 iulie 2023: Soluționarea contestațiilor
► 4 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

PENSII MILITARE 2023. Sindicaliștii din Apărare și Ordine Publică: „Cine vine să mai moară pentru salariul minim?”

Ziarul Unirea

Publicat

în

PENSII MILITARE 2023. Sindicaliștii din Apărare și Ordine Publică: „Cine vine să mai moară pentru salariul minim?”

S-a votat modificarea legii pensiilor în comisiile de specialitate din Parlament.

Sindicaliștii din Apărare și Ordine Publică au reacționat, în comisiile de specialitate din Parlament, vizavi de reforma pensiilor. Printre mesajele transmise, s-a numărat: ”Cine vine să mai moară pentru salariul minim pe economie în Poliție sau în Armată? Pe cine credeți că mai mobilizați să lupte? Pe dvs? Ori suntem NATO, ori nu suntem NATO. Gândiți-vă foarte bine ce faceți!

Citește și: Pensii 2023: Câți bani vor primi cei care nu au muncit nici măcar o zi în viața lor

Nu avem ce căuta în PNRR, solicităm abrogarea articolului 9. Cu cine vreți să ne înlocuiți? Noi avem o glumă: omorâți-ne pe toți în noaptea asta și nu veți lua un leu din banii de pensii militare” (rezervist). Ministrul Muncii, Marius Budăi, consideră, conform intervenției de la Antena 3, că ”Are perfectă dreptate și cred că acolo erau și colegii de la USR și bănuiesc că spre ei se adresa întrebarea”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Astăzi, comisiile de specialitate din Senat au trecut proiectul de lege privind pensiile speciale. Printre modificări, se numără impozitarea pensiilor care depășesc 6800 de lei, cu 15%. Vorbim despre o impozitare progresivă a pensiilor.

Citește și: Pensii 2023: Majorarea vârstei de pensionare, decisă prin PNRR

Proiectul ajunge la vot în Senat, apoi în Camera Deputaților. Amintim că scopul proiectului vine pentru a respecta ceea ce România a trecut în PNRR, în vederea primirii banilor.

O altă intervenție a transmis: ”Am văzut aici colegi de la USR care vor să elimine pensiile nesimțite ale militarilor. Nu e adevărat, nu avem pensii nesimțite! Vă rog frumos, domnilor senatori, luați măsurile drepte pentru România, nu vă bateți joc de militari”. O intervenție din USR a fost că doresc să elimine pensiile ”nesimțite” ”ale domnului Nicolae Ciucă, am spus-o cât se poate de răspicat”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Mașini scoase la licitație de Poșta Română: Românii pot achiziționa autoturisme cu doar câteva mii de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mașini scoase la licitație de Poșta Română: Românii pot achiziționa autoturisme cu doar câteva mii de lei

Poșta Română scoate la licitație cu strigare sute de mașini cu prețuri de vânzare care încep de la câteva mii de lei. Poșta Română va organiza o licitație cu strigare pentru a vinde autoturismele din dotare. Persoanele care doresc se pot înscrie pentru a participa la licitația mașinilor puse pe listă de instituție.

Licitația cu strigare va avea loc în următoarele zile, în perioada 24-27 aprilie 2023. Românii vor avea la dispoziție patru zile pentru a licita și a obține mașina pe care și-o doresc.

Majoritatea mașinilor scoase la licitație aparțin mărcii Volkswagen. Portofoliul licitației include modele precum Volkswagen Crafter şi Volkswagen Caddy, an de fabricație cuprins între 2008 și 2009. Procesul de licitare începe cu un preț de pornire de aproximativ 4.500-5.000 de lei, iar suma finală de plată poate ajunge până la 12.000-13.000 de lei. Lista exactă a mașinilor scoase la licitație poate fi găsită pe posta-romana.ro.

Elit - Gustul Desăvârșit

Pentru a participa la licitația găzduită de Poșta Română trebuie să te prezinți la sediul acesteia din București, în datele precizate, la ora 10:00. „Poșta Română vinde la licitație peste 200 de mijloace auto uzate! Compania Națională Poșta Română organizează licitație publică deschisă cu strigare la sediul din București, Bd. Dacia nr. 140, în data de 24, 25, 26, 27 aprilie ora 10:00.” prezintă un anunț al Poștei Române.

Pentru a participa la acest demers, cetățenii trebuie să urmeze anumiți pași pentru a intra pe lista de participanți la licitație. Cei care doresc să liciteze, vor depune anumite hârtii necesare la sediul Companiei Naționale Poșta Română din București sau la sediile Oficiilor Județene de Poștă. Depunerea intenției de participare trebuie adusă la sediile menționate obligatoriu, cu minim 24 de ore înaintea datei și orei de desfășurare a ședinței de licitație. Dosarul de licitație va conține o cerere de înscriere și dovada plății garanției de licitație.

Sursa: infofinanciar.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare