Nu scăpăm de GER! ANM a actualizat avertizările meteo cod galben și cod portocaliu. Ninsori, polei și precipitații mixte, până duminică

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a actualizat, joi, avertizările Cod galben şi Cod portocaliu de ger şi, totodată, a emis o informare meteo de precipitaţii mixte şi polei, ninsori moderate cantitativ şi intensificări ale vântului, valabilă până duminică dimineaţa.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 1 martie, ora 23.00 – 4 martie, ora 10.00, temporar vor fi precipitații în majoritatea regiunilor. Va ninge, dar vor fi și perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ploaie cu depunere de polei, în special în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Banat și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Ninsorile vor fi moderate cantitativ, îndeosebi în sud-vestul țării, iar în zona Munților Banatului și în cea de vest a Carpaților Meridionali se va depune strat nou de zăpadă mai consistent.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Temporar intensificări ale vântului vor fiîn sudul Banatului, unde rafalele vor atinge în general 55…60 km/h, precum și în zona montană înaltă, cu viteze de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Unele intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse, de 40…50 km/h, vor fi și în regiunile extracarpatice.

COD GALBEN1 martie, ora 14.30 – 02 martie, ora 11.00
Fenomene vizate: val de frig;
Zone afectate: Maramureș, Crișana, Banat, vestul Olteniei și cea mai mare parte a Transilvaniei;

Valul de frig va persista și se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și local va fi ger, mai ales dimineața și noaptea.

COD PORTOCALIU: 1 martie, ora 14.30 – 02 martie, ora 11.00

Fenomene vizate: temperaturi foarte scăzute, atât noaptea, cât și ziua;
Zone afectate: Moldova, estul Transilvaniei, Muntenia, Dobrogea și local Oltenia;

În Moldova, estul Transilvaniei, Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia, gerul va fi persistent în cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 și -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade.

În cursul nopții de vineri spre sâmbătă (2/3 martie) temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor înregistra în Moldova și izolat în restul teritoriului.

 

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

1 comentariu

Vlad 1 martie 2018 at 17:47

nici de polaris si hava nu scapam…ala e cod negru de doliu….

Comentariile sunt oprite