Nu lăsați să piară școala de la țară!, STRIGĂTUL de AJUTOR al comunităților rurale, prin vocea primarului Ciugudului

Nu lăsați să piară școala de la țară!, STRIGĂTUL de AJUTOR al comunităților rurale, prin vocea primarului Ciugudului

Nu lăsați să piară școala de la țară! Acesta a fost strigătul pe care primarii comunităților rurale, l-au transmis Președintelui României, Klaus Iohannis, prin vocea primarului din Ciugud, Gheorghe Damian.

„Mă bucur că am avut șansa să transmit chiar eu acest mesaj și că i-am putut spune președintelui despre realitatea din școlile românești”, a spus primarul Ciugudului, Gheorghe Damian, într-o postare pe Facebook.

INFORMARE COVID-19

Primarul a făcut o radiografie a învățământului din România subliniind lipsurile, nevoile, dar și soluțiile pentru o educație mai calitativă.

Nu este pentru prima dată când se semnalează subfinanțarea pentru sistemul educațional, de mai bine de 7 ani de zile, se fac demersuri continue pentru ca procentul din PIB, alocat pentru Educație, să fie de cel puțin 6%.

„Subfinanțarea, lipsa dotărilor, învățământul simultan, condiții improprii pentru actul educațional, lipsa unei legislații care să permită administrațiilor locale să susțină programele educaționale de după școală sunt doar câteva probleme care colorează în gri școala de la țară. Dar totul pornește de la viziune și bani…”, a mai spus primarul.

Din păcate, noi nu am fost obișnuiți să trăim având viziune asupra lucrurilor. Nu am fost ajutați să credem în forțele noastre și să nu îi lăsăm pe alții să ne conducă. Cu durere, trebuie remarcat faptul că părinții și bunicii noștrii nu își doreau altceva decât să aibă un loc de muncă și o casă. Nu putem spune că acest lucru ar fi rău, dar asta înseamnă uneori și o limitare a propriilor puteri și a viziunii și pentru alte lucruri esențiale

Viziunea înseamnă să înțelegi că în școala de azi învață cei pe mâna cărora lași frâiele țării peste 10, 20 sau 30 de ani. Pentru asta trebuie să investești în școală cât de mult poți sau cel puțin să nu rămâi la coada Europei când vine vorba de alocarea din PIB pentru educație.

”Și în final ar mai trebui ceva… școala românească ar trebui să pregătească copiii noștri pentru viață și să aibă grijă că sunt fericiți. Vrem copii normali, cu competențe normale pentru viață, nu analfabeți funcționali stresați într-o școală incapabilă să țină pasul cu ei și cu evoluția societății.

Școala de la țară are viitor și deja există dovezi în Ciugud sau în alte comune din România. Mergeți să vedeți aceste insule de normalitate pentru a putea să le multiplicăm în toate satele din România!”, a concluzionat primarul din Ciugud, Gheorghe Damian.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...