Rămâi conectat

Ştirea zilei

Nu au fost simple promisiuni electorale. Primăria Alba Iulia a scos la licitație proiectarea pasajului subteran din zona Stadion: „Până la urmă asta e rezolvarea cea mai bună”

Bera Larisa

Publicat

în

Nu au fost simple promisiuni electorale. Primăria Alba Iulia a scos la licitație proiectarea pasajului subteran din zona Stadion: „Până la urmă asta e rezolvarea cea mai bună”

Administrația municipiului Alba Iulia a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice care prevede proiectarea pasajului subteran din zona stadion la intersecția B-dlui Republicii cu B-dul Revoluției 1989.

Citește și: Pasaj subteran pentru mașini în zona stadion din Alba Iulia, soluție la traficul infernal spre Micești. Finanțare de 7,3 milioane de euro, asigurată din fonduri europene

Prin realizarea prezentei investiții se urmărește descongestionarea traficului pe artera de intrare în municipiul Alba Iulia de pe DN74 având drept scop creșterea calității vieții locuitorilor din municipiu cât și a celor care îşi desfășoară activitatea în municipiu pe baza principiilor unei mobilități urbane durabile, pornind de la obiectivele și prioritățile Planului de Mobilitate Urbană Durabilă, inclusiv fluidizarea traficului.

Avem o sumă prealocată de 7,3 milioane de euro. Acum am lansat în achiziție studiul de fezabilitate pentru pasaj. Va fi depus pe Planul Operaținal Regional 2020- 2027. Mai exact, Calea Moților va trece pe sub B-dul Revoluției și reglementează pe 4 benzi de circulație până la jumătate înspre Micești. Până la urmă asta e rezolvarea cea mai bună în zonă” a declarat pentru ziarulunirea.ro, primarul muncipiului Alba Iulia, Gabriel Pleșa.

Amplasamentul investiției este situat în zona intersecției străzii Calea Moților cu Bulevardul Republicii și Bulevardul Revoluției, pe de o parte și intersecția străzii Detunata cu Calea Moților – zonă cu trafic general (traficul de pe DN74, inclusiv transportul public) și traficul din zona periurbană, care este într-o dezvoltare imobiliara continua;

Suprafața: 4000 mp

Proiectul va avea în vedere realizarea/reconfigurarea următoarelor capacități:
– Benzi de circulație rutiere
– Două trotuare de serviciu
– Iluminare pasaj inferior
– Gabarit pe verticală corespunzător
– Infrastructura realizată din beton armat
– Suprastructura realizata din grinzi prefabricate supra betonate
– Fundațiile aferente realizate din beton armat
– Două rampe de acces (intrare si ieșire )

Racordările la străzile adiacente și la proprietăți se vor face conform soluțiilor date de proiectant.

Linia roșie în profilul longitudinal se va corela cu străzile adiacente și cu accesele la proprietăți.

Măsurile de siguranța circulației specifice, potrivit soluției date de proiectant.

Asigurarea rețelelor tehnico-edilitară (apă, canalizare), canalizația tehnică (telefonie, cablu TV, internet) – (dacă este cazul).

Se vor reloca, în subteran, toate rețelele identificate pe amplasament. Amplasamentul cuprinde tronsonul de strada Calea Moților, de la intersecția cu strada Bayonne și până la intersecția cu strada Septimiu Severus.

Valoarea totală estimată este de 840.336.14 lei. Data limită de depunere a ofertelor este 14.08.2024, ora 15:00.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate
Click pentru a comenta

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Alba Iulia, vizibilă de pe autostradă. Inscripție 3D, inspirată din modelul de la Hollywood, amplasată pe zidurile Cetății

Bera Larisa

Publicat

în

Alba Iulia, vizibilă de pe autostradă. Inscripție 3D, inspirată din modelul de la Hollywood, amplasată pe zidurile Cetății Alba Iulia va avea o nouă atracție turistică impresionantă, odată cu montarea unei inscripții 3D cu numele orașului, în dreapta porții a III-a a Cetății, deasupra restaurantului PUB 13. Inscripția, inspirată de faimosul model Hollywood, va fi […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea