Rămâi conectat

Actualitate

Noul pachet de bază: Persoanele asigurate care nu se prezintă la controlul periodic pot fi sancţionate

Dragoş Suciu

Publicat

în

Noul pachet de bază prevede controlul periodic, respectiv o dată la trei luni până la 39 de ani şi o dată pe an după 40 de ani, în cazul persoanelor sănătoase. Ministrul Sănătăţii a declarat în cadrul unei videoconferinţe că va analiza propunerile de sancţionare a asiguraţilor, care nu se prezintă la controlul periodic.

Eugen Nicolaescu a admis că bugetul pe care România îl acordă sănătăţii nu poate asigura toate serviciile medicale, dar acest buget este suficient pentru ca viaţa cetăţenilor să nu fie pusă în pericol. El a mai spus că au fost foarte multe întrebări legate de modul în care vor fi sancţionaţi cei care nu se prezintă la controlul preventiv periodic, prevăzut în pachet, şi că aceste propuneri vor fi analizate.

„Pachetul de bază nu limitează numărul de prezentări pentru probleme de sănătate noi sau pentru agravarea unor probleme mai vechi. Ori de câte ori intervine o modificare în starea de sănătate, ori de câte ori o persoană se simte rău sau are o suspiciune cu privire la starea sa de sănătate, are dreptul să se adreseze medicului de familie, indiferent de vârstă, fiind vorba despre consultaţii în afara programului de prevenţie. Consultaţia pentru probleme noi de sănătate sau episoade acute nu trebuie confundată cu urgenţa – stări foarte grave, ameninţătoare de viaţă -, pentru care pacientul sună la 112”, a mai spus Eugen Nicolăescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea