Rămâi conectat

Actualitate

Noul Cod Fiscal a fost ADOPTAT cu 279 de voturi ”pentru”, 8 ”împotrivă” și 5 abțineri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noul Cod Fiscal a fost adoptat joi, în Camera Deputaților, cu 279 de voturi ”pentru”, 8 împotrivă și 5 abțineri. Acesta va ajunge din nou pe masa președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

cod fiscalComisia pentru buget-finanțe a Camerei Deputaților a aprobat, miercuri, cererea de reexaminare a Codului fiscal, cu amendamentele convenite de liderii partidelor parlamentare, dar și cu o serie de amendamente propuse de Ministerul de Finanțe.

Amendamentele aprobate în unanimitate prevăd reducerea TVA la 20% de la 1 ianuarie 2016 și la 19% de la 1 ianuarie 2017.

De asemenea, eliminarea taxei pe construcțiile speciale și a supraaccizei la carburanți se amână pentru 1 ianuarie 2017, în schimb rămâne în vigoare eliminarea taxei pe construcțiile speciale pentru investițiile în agricultură începând cu 1 ianuarie 2016.

În privința impozitului pe dividende, reducerea de la 16% la 5% va intra în vigoare tot de la 1 ianuarie 2017.

CITEȘTE ȘI: Noul Cod Fiscal – pentru unii mumă, pentru alții CIUMĂ

Comisia pentru buget, la propunerea secretarului de stat în Ministerul Finanțelor Dan Manolescu, a aprobat un amendament care vizează acordarea posibilității consiliilor locale de a majora impozitul pe clădiri și pe teren cu până la 500% pentru clădirile și terenurile situate în intravilan neîngrijite. Criteriile de încadrare a clădirilor în categoria clădirilor și terenurilor neîngrijite, precum și procedura de aplicare se adoptă prin hotărârea Consiliului local. Clădirile și terenurile încadrate la această categorie se stabilesc conform nomenclaturii stradale.

Ministerul de Finanțe a mai propus o serie de amendamente de clarificare, erori gramaticale, decizii ale Curții Constituționale care trebuie transpuse în legislație, amendamente care au fost aprobate de comisie.

Prevederile Codului Fiscal pe scurt:

Taxa pe Valoarea Adăugată, a cărei reducere este principala măsură a Codului Fiscal, va scădea în etape: coboară la 20% în 2016 şi la 19% în 2017.

Taxa pe stâlp va fi eliminată la anul doar pentru domeniul agricol şi va dispărea complet abia din 2017.

Tot din 2017 va fi eliminată şi supraacciza la carburant. Este anul în care contribuţiile la asigurări de sănătate vor fi plafonate, iar impozitul pe dividende va fi redus la 5%. (Z.U.)

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate

Bogdan Ilea

Publicat

în

Schimbare importantă la cardurile de sănătate 2024: Anunțul oficial al Casei Naționale de Sănătate Prin intermediul unui ordin semnat de președintele CNAS și publicat în Monitorul Oficial, s-a introdus o nouă regulă referitoare la prelungirea valabilității adeverinței înlocuitoare a Cardului Național de Asigurări de Sănătate până la momentul emiterii cardului duplicat. Citește și: Cardul de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea