Noua „taxă COVID”, aplicată de patronii restaurantelor și teraselor. Care a fost reacția ANAF

Odată cu redeschiderea teraselor, patronii restaurantelor au apelat la o nouă taxă, mai exact, la o așa numită „taxă de coronavirus”.

Restaurantele din România, unele dintre ele, au apelat la taxa de coronavirus după redeschidere. Măsura nu este una „originală”, ci împrumutată din afară. Şi în alte ţări europene, de exemplu Danemarca, patronii din domeniu au apelat la astfel de taxe, transmite Mediafax.

ELIT

Patronul restaurantului care şi-a taxat clienţii cu 5 lei – taxa COVID-19 – a afirmat pentru economica.net: „Am pus-o din cauza costurilor de distanţare socială ale restaurantului. Şi pentru că toată lumea făcea aşa. Şi celelalte restaurante, şi dentiştii”, a spus acesta, potrivit sursei citate.

Administraţia Naţională de Administrare Fiscală, FISC-ul, aşa cum este cunoscut, notează că taxa nu are niciun suport legal.

„Taxa aceasta nu are niciun suport legal. Poate fi considerată un cost comercial, ca toate celelalte, preţul unui serviciu. Bineînţeles, atâta timp cât este comunicat clientului din capul locului şi nu este aruncat la final, fără ştiinţa lui, pentru că atunci poate intra în aria Protecţia Consumatorului”, au notat responsabilii din cadrul ANAF

Economica.net notează că unele cabinete stomatologice au ridicat această taxă şi la 1.000 lei pentru pacienţii lor.

Sursa: știripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...