Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Nouă ţări din Europa, între care România, vor cere ajutor financiar de la UE pentru găzduirea de refugiați ucraineni 

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Nouă ţări din Europa, între care România, vor cere ajutor financiar de la UE pentru găzduirea de refugiați ucraineni

Nouă ţări din Europa centrală şi de est, între care România, vor cere înainte de finele lunii aprilie ajutor financiar de la UE pentru găzduirea de refugiaţi ucraineni, potrivit unui comunicat publicat joi la Praga. Este vorba de Republica Cehă, Polonia, Slovacia, Bulgaria, Ungaria, România şi cele trei state baltice, Letonia, Lituania şi Estonia.

Statele „au convenit asupra a 14 măsuri pe care le vor prezenta împreună pentru a angaja un dialog cu Comisia Europeană privind modificarea regulilor în vigoare”, a indicat vicepremierul ceh Ivan Bartos, relatează AFP, citată de Agerpres.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Acesta a subliniat că „actuala criză este excepţională şi nu se poate prevedea impactul final asupra economiilor”. „Suntem ferm convinşi că nu va fi suficientă flexibilizarea politicii de coeziune. Trebuie să cerem şi finanţare suplimentară pentru statele membre care primesc un număr mare de refugiaţi din Ucraina”, a adăugat Bartos.

Cele nouă sunt favorabile de asemenea „validării urgente a programelor pentru noua perioadă bugetară 2021-2027, astfel ca proiectele care îi ajută pe refugiaţii din Europa centrală şi de est să poată începe să fie rambursate cât mai curând posibil”, a mai notat responsabilul ceh.

În total, 5.085.360 de persoane din Ucraina s-au refugiat în ţările vecine de la începerea invaziei militare ruse, pe 24 februarie. În Polonia au ajuns peste 2,8 milioane de ucraineni, iar în România 763.769, potrivit datelor Înaltului Comisariat ONU pentru Refugiaţi (UNHCR). În Ungaria sunt 476.213 refugiaţi, iar în Slovacia 346.175 de refugiaţi.

sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Munca de la cafenea, interzisă în localuri: Patronii din România nu mai tolerează să le fie ocupate mesele pentru o zi întreagă, la o consumație mică

Ziarul Unirea

Publicat

în

Munca de la cafenea, interzisă în localuri: Patronii din România nu mai tolerează să le fie ocupate mesele pentru o zi întreagă, la o consumație mică Lucrul de la cafenea este o nouă metodă apărută în România odată cu schimbarea prin care angajații pot lucra de acasă. Cei care au nevoie doar de un laptop […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea