Nouă persoane, trimise în judecată după ce au obținut bani inducând în eroare Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia au dispus în perioada 11-13.01.2017 trimiterea în judecată, în stare de libertate, a 7 inculpaţi (P.P.M., P.R.N., C.I., C.E., P.T., P.V.O., H.V.) pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, precum şi a 2 inculpaţi (P.N., A.V.) pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

judecataÎn rechizitoriul întocmit în cauză s-a reţinut următoarea stare de fapt:

ELIT
  1. În perioada 2011 – 2013, prin inducerea în eroare a reprezentanţilor A.J.O.F.M. Alba, inculpata P.P.M., în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din comuna Avram Iancu, jud. Alba, a solicitat şi a încasat subvenţii în sumă de 80.831 lei, conform art. 85 din Legea nr. 76/2000, pentru un număr de 17 persoane angajate în mod fictiv. Cu ocazia convenţiilor încheiate în acest sens şi prin depunerea lunară a documentelor necesare (tabele nominale – aferente perioadelor februarie 2011 – aprilie 2012, respectiv octombrie 2012 – iunie 2013, foi colective de prezenţă – aferente perioadelor februarie 2011 – mai 2012, respectiv octombrie 2012 – iulie 2013, state de plată – aferente perioadelor februarie 2011 aprilie 2012, respectiv octombrie 2012 – iunie 2013). Inculpata a atestat, în fals, că persoanele sunt angajate efectiv şi desfăşoară activitate în cadrul societăţii fiind remunerate pentru munca prestată.
  2. În perioada 2011 – 2013, prin inducerea în eroare a reprezentanţilor A.J.O.F.M. Alba, inculpatul P.R.N., în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din comuna 2 Avram Iancu, jud. Alba, a solicitat şi a încasat subvenţii în sumă de 34.983 lei, conform art. 85 din Legea nr. 76/2000, pentru un număr de 8 persoane angajate în mod fictiv. Cu ocazia convenţiilor încheiate în acest sens şi prin depunerea lunară a documentelor necesare (tabele nominale, foi colective de prezenţă şi state de plată (listă de plată formaţie) aferente perioadei septembrie 2012 – mai 2013). Inculpatul a atestat, în fals, că persoanele sunt angajate efectiv şi desfăşoară activitate în cadrul societăţii fiind remunerate pentru munca prestată.
  3. În perioada 2011 – 2012, inculpatul P.N. i-a ajutat pe inculpaţii P.P.M. şi P.R.N. să obţină subvenţii prin inducerea în eroare a reprezentanţilor A.J.O.F.M. Alba, identificând şi recrutând persoane cu vârsta de peste 45 de ani, în vederea angajării cu contract de muncă la societăţile administrate de cei doi, persoane pentru care s-a obţinut subvenţie ca urmare a angajării, deşi acestea nu au prestat activitate în calitate de angajaţi şi nici nu au fost remuneraţi, fiind vorba doar de o angajare scriptică, fictivă, pentru obţinerea de foloase materiale necuvenite. Inculpatul a cunoscut că angajarea respectivelor persoane se face exclusiv în vederea obţinerii subvenţiei şi nu pentru ca acestea să presteze activităţi în cadrul societăţilor şi să fie remunerate pentru activitatea desfăşurată.
  4. În perioada 2011 – 2013, inculpata A.V. i-a ajutat pe inculpaţii P.P.M. şi P.R.N. să obţină subvenţii pentru angajarea persoanelor şomere cu vârsta de peste 45 de ani, prin inducerea în eroare a reprezentanţilor A.J.O.F.M. Alba, întocmind contractele de muncă pentru persoanele care au fost angajate în cadrul celor două societăţi şi pentru care s-a obţinut subvenţie, deşi în speţă a fost vorba de o angajare scriptică, fictivă, pentru obţinerea de foloase materiale necuvenite, precum şi alte documente necesare obţinerii subvenţiilor de către cele douăs ocietăţi (state de plată, tabele cu persoanele pentru care se obţinea subvenţia). Inculpata a cunoscut atât că angajarea respectivelor persoane se face exclusiv în vederea obţinerii subvenţiei şi nu pentru ca acestea să presteze activităţi în cadrul societăţilor şi să fie remunerate pentru activitatea desfăşurată, cât şi că persoanele respective nu au prestat activităţi în cadrul celor două societăţi şi nu au fost remunerate.
  5. Inculpatul C.I. a indus în eroare reprezentanţii A.J.O.F.M. Alba, întocmind şi depunând la această instituţie documente realizate în fals din care reieşea vechimea în muncă necesară obţinerii de şomaj, deşi nu a muncit efectiv în cadrul societăţilor comerciale, şi a beneficiat, în perioada 20.02.2012 – 17.12.2012, de ajutor de şomaj necuvenit în cuantum de 3.672 lei.
  6. Inculpata C.E. a indus în eroare reprezentanţii A.J.O.F.M. Alba, întocmind şi depunând la această instituţie documente realizate în fals din care reieşea vechimea în muncă necesară obţinerii de şomaj, deşi nu a muncit efectiv în cadrul societăţilor comerciale, şi a beneficiat, în perioada 12.03.2012 – 11.03.2013, de ajutor de şomaj necuvenit în cuantum de 5.352 lei. 3
  7. Inculpatul P.T. a indus în eroare reprezentanţii A.J.O.F.M. Alba, întocmind şi depunând la această instituţie documente realizate în fals din care reieşea vechimea în muncă necesară obţinerii de şomaj, deşi nu a muncit efectiv în cadrul societăţilor comerciale, şi a beneficiat, în perioada 01.06.2012 – 28.02.2013, de ajutor de şomaj necuvenit în cuantum de 3.690 lei.
  8. Inculpata P.V.O. a indus în eroare reprezentanţii A.J.O.F.M. Alba, întocmind şi depunând la această instituţie documente realizate în fals din care reieşea vechimea în muncă necesară obţinerii de şomaj, deşi nu a muncit efectiv în cadrul societăţilor comerciale, şi a beneficiat, în perioada 11.06.2012 – 10.06.2013, de ajutor de şomaj necuvenit în cuantum de 5.076 lei.
  9. Inculpata H.V. a indus în eroare reprezentanţii A.J.O.F.M. Alba, întocmind şi depunând la această instituţie documente realizate în fals din care reieşea vechimea în muncă necesară obţinerii de şomaj, deşi nu a muncit efectiv în cadrul societăţilor comerciale, şi a beneficiat, în perioada 01.03.2012 – 29.11.2012, de ajutor de şomaj necuvenit în cuantum de 3.685 lei. Activităţile de urmărire penală au fost efectuate de către organele de cercetare penală din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.P.J. Alba, sub conducerea şi supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...