Rămâi conectat

Actualitate

Noua Lege a pensiilor lovește într-o categorie de români. Modificările îi vor afecta pe cei din grupele superioare de muncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noua Lege a pensiilor nu vine doar cu vești bune pentru cei în drept să primească suma de bani lunară. Pentru o categorie de români, respectiv cei din grupa superioară de muncă, datele nu arată promițător.

Probabil, cei mai defavorizați vor fi cei care au lucrat în grupele superioară de muncă.

La ora actuală, de pildă, cei care au lucrat în grupa 1 de muncă timp de 10 ani primesc în plus 5 ani de cotizare cumulând în total 15 ani de cotizare, astfel aceștia puteau accesa pensia pentru limită de vârstă.

Noua lege a pensiilor însă, la articolul 15 aliniatele 1-4, prevede că stagiul de cotizare suplimentar primit pentru activitatea desfășurată în grupa 1 sau 2 de muncă (condiții deosebite sau speciale) nu mai reprezintă stagiu de cotizare ce poate fi valorificat la stabilirea stagiului de cotizare contributiv (așa cum este acum), deoarece noua lege încadrează cele 3 luni primite pentru un an in grupa 2 sau 6 luni primite pentru grupa 1 de muncă drept perioade asimiliate.

De menționat este faptul că această prevedere va intra în vigoare în septembrie 2021.

sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea