Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

Noua Lege a Pensiilor: Ce modificări aduce și cum își pot calcula pensionarii veniturile

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Noua Lege a Pensiilor: Ce modificări aduce și cum își pot calcula pensionarii veniturile

Guvernul României a adoptat recent o serie de modificări semnificative în Legea Pensiilor, iar românii trebuie să fie la curent cu schimbările esențiale care îi afectează.

Iată cele 10 modificări cheie din noua Lege a Pensiilor:

  1. Punctul de Pensie: Va ajunge la 2.032 de lei în ianuarie 2024, înregistrând o creștere de 13,8%.
  2. Pensia Minimă: Se va majora la 1.281 de lei în ianuarie 2024, cu o creștere de 13,8%.
  3. Puncte Bonus pentru Vechime: Românii care lucrează peste 25 de ani vor primi puncte bonus de pensie, variind între 0,25 puncte/an și 1 punct/an. Acordul global, plata cu ora, al 13-lea salariu și premiile vor fi luate în considerare la calculul pensiei.
  4. Noua Formulă de Calcul: Pensia se va calcula folosind formula VPR (Valoarea Punctului de Referință = 81) înmulțită cu numărul total de puncte.
  5. Creșteri de Pensiile: După aplicarea noii formule, creșterile de pensii vor varia între 0 și 112%, începând cu septembrie 2024.
  6. Eliminarea Inechităților de Gen: Se propune eliminarea discrepanțelor între pensiile femeilor și bărbaților.
  7. Reducerea Vârstei de Pensionare pentru Femei: Femeile vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare în funcție de numărul de copii, cu jumătate de an pentru fiecare copil până la vârsta de 16 ani.
  8. Creșterea Vârstei Standard de Pensionare: Pentru femei, vârsta standard de pensionare va crește la 65 de ani, iar atât femeile, cât și bărbații, vor avea opțiunea de a se pensiona la 70 de ani.
  9. Eliminarea Grupelor de Muncă: Din 2035, grupele de muncă vor fi eliminate.
  10. Posibilitatea Creșterii Vârstei Standard de Pensionare După 2035: Guvernul poate decide să crească vârsta standard de pensionare peste 65 de ani după anul 2035.

Aceste schimbări vor avea un impact semnificativ asupra sistemului de pensii din România, iar pensionarii pot să își calculeze singuri, acasă, câtă creștere vor observa în veniturile lor începând din 2024, aplicând noua formulă de calcul. Este esențial ca fiecare persoană afectată să fie conștientă de aceste modificări și să se pregătească corespunzător pentru ajustările viitoare în planurile lor financiare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O nouă performanță a elevei Damaris Vasinc, de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș: Premiul I la etapa județeană a Concursului „Memoria Holocaustului” și calificare la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

O nouă performanță a elevei Damaris Vasinc, de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș: Premiul I la etapa județeană a Concursului „Memoria Holocaustului” și calificare la etapa națională Damaris Vasinc elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național Lucian Blaga din Sebeș s-a calificat la etapa națională a Concursului „Memoria Holocaustului”, după ce a obținut […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea