Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Nou SUCCES pentru David Popovici: Medalia de aur la 100 m liber la Campionatul Mondial de natație pentru juniori

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Nou SUCCES pentru David Popovici: Medalia de aur la 100 m liber la Campionatul Mondial de natație pentru juniori

David Popovici a confirmat așteptările și a câștigat duminică medalia de aur în proba de 100 metri liber la Campionatul Mondial de natație pentru juniori care se desfășoară în Peru, la Lima.

Patrick Sebastian Dinu, calificat și el în finală, a ieșit pe locul 5. Campion mondial și la seniori la această probă „regină” a înotului și deținător al recordului mondial, David Popovici a terminat cursa în 47 de secunde și 13 sutimi, după ce se calificase în finală cu cel mai bun timp, 48 de secunde și 17 de sutimi. David Popovici a dominat clar finala, terminând cursa la peste două secunde față de locul secund, ocupat de croatul Jere Hribar (49,37 secunde). Pe locul trei s-a clasat Nikolas Antoniou din Cipru (49,91 secunde).

Patrick Sebastian Dinu, care a ieșit pe locul al cincilea, a parcurs cele două lungimi de bazin în 50 de secunde și 9 sutimi.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Recordul mondial al probei, pe care David Popovici l-a stabilit luna trecută la Campionatele Europene de seniori de la Roma, este de 46 de secunde și 86 de sutimi. În iunie, când a devenit campion mondial la seniori, la Budapesta, David Popovici înotase cei 100 de metri în 47 de secunde și 58 de sutimi. Pentru David Popovici, aflat la ultima participare la un campionat mondial de juniori, este a treia medalie de aur pe care o câștigă în concursul de la Lima.

El obținuse joi o medalie de aur și în proba de 200 m liber, când a încheiat cursa cu timpul de 1:46.18, cu care a stabilit și un nou record al competiției mondiale de juniori. Popovici mai are un aur în proba de ştafetă 4×100 m liber.

După succesul de duminică noapte, David Popovici deține acum medaliile de aur în probele de 100 m și 200 m liber la Campionatul European de juniori, la Campionatul Mondial de juniori, la Campionatul European de seniori și Campionatul Mondial de seniori. David Popovici împlinește 18 ani la 15 septembrie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Sondaj INSCOP: PSD se situează în fruntea clasamentului, iar PNL este în creștere. AUR se află în scădere

Bogdan Ilea

Publicat

în

Sondaj INSCOP: PSD se situează în fruntea clasamentului, iar PNL este în creștere. AUR se află în scădere Alianţa PSD-PNL ocupă primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile europarlamentare, cu 43,7%, urmată de AUR cu 17,5% şi de Alianţa Dreapta Unită cu 14,1%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro. Procentele sunt […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea