Rămâi conectat

Actualitate

Nou pachet social pentru românii cu venituri mici. „Eu cred că este obligatoriu, după ce vom vedea puterea de cumpărare”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Nou pachet social pentru românii cu venituri mici. „Eu cred că este obligatoriu, după ce vom vedea puterea de cumpărare”

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat faptul că marți va avea loc o ședință a coaliției, infirmând existența unei tensiuni între partide, în contextul absenței acestuia la ceremoniile de luni dedicate Zilei Marinei Române.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat, marţi, despre pregătirea unui nou pachet de măsuri pentru sprijinirea populaţiei, că este obligatoriu, după ce va fi analizată puterea de cumpărare, în urma datelor INS. Despre compensarea cu 50 de bani a preţului la combustibil, liderul PSD a spus că acest moment s-a intrat într-o zonă predictibilă şi nu crede că mai este oportun.

”Eu cred că este obligatoriu, după ce vom vedea puterea de cumpărare. Acum s-au cam reglat şi preţurile la combustibil, să vedem (..) componenta de la INS, o să vină tot energia aproape peste 50%, influenţa avută în coeficientul de inflaţie, care aţi văzut că s-a stopat şi chiar a scăzut, deci am intrat pe alt trend. Categoric, vor trebui luate şi alte măsuri”, a spus Ciolacu, precizând că important este trendul.

Liderul PSD a mai spus că influenţa în preţurile alimentelor se datorează şi secetei. ”Iarăşi este o emoţie, fiindcă totuşi mâncăm din producţia din primăvară, dar o să se regleze”, a mai spus el.

Despre păstrarea măsurii privind compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi, Marcel Ciolacu a arătat că nu a avut această discuţie.

Întrebat dacă impactul aceste măsuri a fost unul bun, el a răspuns: ”A fost o măsură pe care a luat-o Guvernul, într-un moment nu neapărat de de scumpiri foarte mari, dar de emoţie”. ”În acest moment s-a intrat într-o zonă predictibilă şi eu nu cred că mai este oportună”, a spus el.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că partidul susţine ”cu certitudine” o ”reglementare” a tarifelor la energie pentru consumatorii casnici şi pentru instituţiile publice, precum şcoli, spitale aflate în subordinea autorităţilor locale. El anunţă că PSD va face propuneri în acest sens în următoarea perioadă.

”Vom veni cu variantă într-o perioadă scurtă de timp. E o discuţie – dacă doriţi, nu am nicio problemă – e de ore. Suntem într-o situaţie creată de fostul Guvern de dreapta unde trebuie să găsim soluţiile cele mai bune. Sperăm să avem capacitatea de a veni. Există şi zona de reglementare, poate o semi-reglementare.

Cu certitudine, atât eu cât şi specialiştii Partidului Social Democrat dorim o reglementare în zona casnică şi nu numai; în zona administraţiei locale şi aici mă refer în primul şi în primul rând la spitale, şcoli, grădiniţe şi sistemul de încălzire”, a afirmat Marcel Ciolacu vineri, într-o conferinţă la Bistriţa, întrebat fiind care este varianta susţinută de PSD în ceea ce priveşte compensarea preţului la energie.

Sursa: romaniatv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea