Rămâi conectat

Actualitate

Norma de hrană va putea fi acordată întregului personal al Poliției Locale – Modificările la Legea 155/2010 vor fi aprobate în prima ședință de Guvern

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

MDRAP a finalizat, luni,, proiectul de OUG prin care se modifica, printre altele, și Legea nr. 155/2010, în sensul că norma de hrană poate fi acordată personalului poliției locale, nu doar politiștilor locali.

Prin același act normativ, termenul de efectuare a cursurilor de către politiștii locali de la ordine publică și rutier, la unitățile de învățământ ale MAI, se majorează la 6 ani.

Legea poliţiei locale nr. 155/2010, republicată în Monitorul Oficial nr. 339 din 8 mai 2014, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică şi va avea următorul cuprins:

– Art. 18 alin. (1) va avea următorul cuprins:

(1) După numirea în funcţie, poliţiştii locali care au atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice, precum şi cei cu atribuţii în domeniul circulaţiei rutiere, proveniţi din structurile poliţiei comunitare, sunt obligaţi ca, în termen de 6 ani, să urmeze un program de formare iniţială organizat într-o instituţie de învăţământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

– Art. 351 alin. (1) va avea următorul cuprins:

(1) Începând cu 1 ianuarie 2015, autorităţile administraţiei publice locale pot acorda în limita bugetului aprobat, prin hotărâre a consiliului local, norma de hrană personalului poliţiei locale conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, republicată, cu modificările şi completările ulterioare”, se arată în proiectul de ordonanță de urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative întocmit de MDRAP.

Potrivit MDRAP, proiectul de OUG va fi aporbat în prima ședință de Guvern.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Noi medicamente gratuite și compensate pentru români, de la 1 mai: Lista completă a tratamentelor care vor fi decontate de CNAS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Noi medicamente gratuite și compensate pentru români, de la 1 mai: Lista completă a tratamentelor care vor fi decontate de CNAS Ministerul Sănătății a anunțat pe data de 23 aprilie că vor fi introduse medicamente gratuite și compensate pentru mai multe categorii de pacienți. Prin intermediul unei hotărâri de la Guvernul României, de la data […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea