Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Noile norme de poluare Euro 7: Introducerea emisiilor cauzate de frâne si anvelope în standardul de poluare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Noile norme de poluare Euro 7: Introducerea emisiilor cauzate de frâne si anvelope în standardul de poluare

Uniunea Europeană adoptă norma de poluare Euro 7, marcând un pas important în eforturile de reducere a emisiilor autovehiculelor.

Negociatorii Parlamentului European și statele membre au convenit asupra noilor limite pentru emisiile vehiculelor, extinzând astfel gama standardelor europene introduse pentru prima dată în 1992, cu norma Euro 1, și progresând ulterior până la Euro 6.

Noutatea majoră adusă de Euro 7 constă în includerea emisiilor cauzate de frâne și anvelope în standardele de poluare. Această abordare inovatoare vizează nu numai gazele de eșapament, precum oxizii de azot (NOx), ci și alte emisii generate de trafic, cum ar fi particulele ultrafine rezultate din uzura frânelor și anvelopelor. Astfel, atât vehiculele electrice, cât și cele alimentate cu hidrogen vor fi supuse regulilor stricte impuse de Euro 7, conform informațiilor furnizate de DPA.

Regulamentul privind omologarea și supravegherea pieței autovehiculelor (Euro 7) are ca obiectiv sprijinirea tranziției către o mobilitate mai curată și menținerea accesibilității financiare a vehiculelor private și comerciale pentru cetățeni și întreprinderi.

Conform directivei Parlamentului European, noile norme vor fi aplicabile mașinilor și camionetelor la 30 de luni de la intrarea lor în vigoare, în timp ce autobuzele și camioanele vor fi supuse acestor reguli la 48 de luni de la implementare.

Citește și: Punctul de amendă va crește, începând cu 1 ianuarie 2024: Cât vor fi amenzile în funcție de abaterile de la Codul rutier

De asemenea, Euro 7 va include în sfera sa de aplicare și autovehiculele electrice, subliniind angajamentul Uniunii Europene pentru promovarea tehnologiilor de mobilitate durabilă.

Sursa: antena3.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Atenție la mici și bere de 1 MAI! Avertisment de la Protecția Consumatorilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Atenție la mici și bere de 1 MAI! Avertisment de la Protecția Consumatorilor Refuzați produsele din carne tocată pentru care există îndoieli privind calitatea și modul de informare prin etichetare, iar la cumpărarea berii fiți atenți la starea ambalajelor și aspectul lichidului, avertizează, sâmbătă, Paul Anghel, director în cadrul ANPC. „Ca în fiecare an, românii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea