Noile măsuri pentru funcționarea teatrelor și sălilor de spectacole. Actorii nu vor fi nevoiți să poarte măști, iar adulții nu pot însoți mai mult de doi copii

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, a declarat că actorii nu vor fi nevoiți să poartă măști de protecție, iar un adult nu va putea însoți mai mult de doi copii în sălile de teatru sau de spectacol.

Ministrul Culturii a făcut la Digi24 mai multe precizări privind condițiile în care publicul are acces în teatre și săli de spectacol. La această oră se pun la punct regulile convenite de ministerele Culturii și Sănătății printr-un ordin comun.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

„Actorii nu vor purta măști, pentru că, altfel, actul artistic ar fi afectat.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Un scaun liber între spectatori este obligatoriu și poate în unele situații va fi nevoie de o pauză de doua scaune între spectatori.

Minorii sub 12 ani nu trebuie separați de însoțitori, dar un adult nu poate însoți mai mult de doi minori la spectacol.

Limita de public de 50% trebuie respectată, indiferent de cât de mare este sala. Spre exemplu, într-o sală cu 50 de locuri se vor vinde 25 de bilete”, a explicat Gheorghiu.

„Activitățile instituțiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizual, a instituțiilor de spectacole și/sau concerte, școlilor populare, de artă și de meserii, precum și evenimentele culturale în aer liber se pot desfășura numai în condițiile stabilite prin ordin comun al ministrului culturii și al ministrului sănătății.

Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este permisă, fără a depăși 50 % din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județe/municipiul București este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori”, se arată în Hotărârea de Guvern privind reluarea unor activități.

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419