Ziarul Unirea

Noii consilieri locali tentați să finanțeze fotbalul dar reticenți în privința finanțării pentru ONG-uri

PNL - Alegeri Locale Partiale - 27 iunie

Odată cu prima ședință ordinară a Consiliului Local Alba Iulia au apărut și primele schimbări în ”politica” finanțărilor practicată în legislatura trecută. Diferența s-a făcut remarcată în momentul în care s-au dezbătut două cereri de finanțare, una din partea Clubului de Fotbal Unirea și alta din partea Asociației RYMA.

Clubul Unirea a cerut bani (fără să precizeze o anumită sumă) arătând că se află ”în imposibilitate de a înscrie echipa în turul campionatului 2012/2013 și pe cale de consecință aceasta se va desființa”, motiv pentru care o parte dintre consilieri (cu datorii la capitolul promisiuni din campania electorală), s-au grăbit să facă lobby și să declare că echipa trebuie ajutată.

ELIT

”Eu am avut discuții cu ei. Mi-au spus că au nevoie de aproximativ 500.000 de euro. Anii trecuți au avut asigurată o parte din această sumă de la sponsori privați însă anul acesta li s-au închis în față toate ușile și nu mai au nicio sursă de finanțare”, a explicat viceprimarul Simone Albani.

Deși președintele de ședință, Ioan Bogățan a precizat că o asemenea finanțare nu poate fi susținută deoarece nu a fost cuprinsă în bugetul local, consilierul Gabriel Pleșa a opinat că totuși, se pot desfășura niște discuții trilaterale (în care să fie împlicat și Consiliul Județean) și să se încerce o rezolvare a problemei.

Nici cererea Asociației RYMA nu a fost respinsă vehement, însă s-a simțit o ușoară împotrivire din partea consilierilor de la toate partidele, astfel că acordul de principiu nu a mai fost obținut, așa cum se întâmpla anii trecuți. Reprezentanta ONG-ului a fost îndemnată ”să respecte procedura” și să depună la comisia ce avizează astfel de solicitări un proiect de hotărâre.

RYMA cerea o finanțare de 7.800 de lei pentru evenimentele organizate în luna iulie, iar acordul de principiu era necesar pentru a decide dacă aceste evenimente vor fi gratuite sau dacă e nevoie de căutarea altor sponsori.

”Sunt două probleme. Cererea n-a trecut prin comisie și nu există proiect de hotărâre”, a remarcat consilierul Daniel Zdrânc (PNL).

”Știu că deja s-a aprobat o listă globală de evenimente cu o anumită sumă iar dacă se introduc și cele de la RYMA trebuie să se renunțe la altele pentru că apar suplimentăr de buget și nu sunt bani”, a spus la rândul său consilierul Cornel Sandu (PDL).

Deși reprezentantul Asociației a indicat și sursa din care poate fi făcută fnanțarea: fondul de 40.000 de euro pentru ONG-uri din care nu s-a dat nimic până în prezent, nu a reușit să obțină un răspuns clar astfel că cel mai probabil albaiulienii care doresc să-l asculte pe Gyuri Pascu sau să participe la evenimentele organizate pentru copii în această lună, vor trebui să plătească bilet de intrare.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Flaviu Serdiuc, noul președinte al filialei Cugir a USR

Ca urmare a fuziunii dintre USR și PLUS, la Cugir a avut loc recent, Adunarea general de alegeri în cadrul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

3 Comentarii

Fara bani publici la fotbal,totul trebuie privat...... 11 iulie 2012 at 20:55

Consilieri care inca nu cunoasteti legea iar parca va jucati cu focul si DNA va inhata acum….Gyuri Pascu si altii care vor sa suga din bani publici siguri,sa cante-n Casa de Cultura a Sindicatelor si faca biletele 10 Euro ca sa vada si el ca e criza ….Si altii canta 3 melodii si vor o caciula de bani.Sa cante la Schit in bazin ca face ecou mai bun !

domotek 12 iulie 2012 at 8:09

mă doare-n cot de ghiuri .pe mine mă interesează Unirea . la toamnă o să votez cu cine susţine Unirea…da ! Hai Unirea Alba ! ! !

Andrei 12 iulie 2012 at 10:41

Cretinii astia de consilieri habar nu au despre obligativitatea legala de a aloca un buget pentru ONG uri si activitatile lor…pe de o parte este vina ONG urilor locale care nu stiu sa isi ceara drepturile si se milogesc la niste incompetenti…societatea civila din Alba Iulia este vai de capul ei,nu este unita si nici nu are voce..Cat despre echipa asta de fotbal, vai mama ei, a papat bani de peste tot, performanta zero si continua sa planga dupa milioane de euro…daca ar avea performante ar gasi si sponsori!

Comentariile sunt oprite