Rămâi conectat

Curier Județean

Noi victime la Alba Iulia și Teiuș, ale țeparilor prin metoda „accidentul”. Tupeu maxim al escrocilor

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La sfârşitul săptămânii trecute, alte două persoane din judeţul nostru a devenit victime ale infracțiunii de înşelăciune, comise prin cunoscutul mod de operare „accidentul” .

În primul caz, potrivit IPJ Alba, “victima, o persoană de 53 de ani, din Alba Iulia, a fost contactată telefonic de către o persoană care s-a prezentat ca fiind fiul său şi care i-a spus că a avut un accident rutier şi trebuie să plătească suma de 2.500 de euro unui avocat.

Pentru a-şi întări susţinerea, escrocul i l-a dat la telefon pe aşa zisul avocat care i-a cerut femeii să cumpere 25 de cartele reîncărcabile, cu o valoare de 25 de euro fiecare, urmând să se întâlnească în parcarea unui supermarket din Alba Iulia pentru a-i preda carterele.

Din fericire, femeia şi-a dat seama că este victima unei infracțiuni şi nu a dat curs solicitărilor iar în cursul aceleiaşi zile a anunţat poliţia.”

Un alt caz a fost semnalat în data de 5 octombrie 2013, de către o femeie în vârstă de 73 de ani, din Teiuş.

Potrivit IPJ Alba, “aceasta a fost contactată în după amiaza aceleiaşi zile, prin reţeaua de telefonie fixă, apelantul recomandându-se ca fiind avocatul fiului său care ar fi comis un accident rutier în urma căruia o femeie şi un copil au ajuns la spital.

Apelantul i-a spus femeii că fiul ei urmează să dea declaraţii la politie iar pentru a-i putea da detalii în continuare despre anchetă, i-a cerut să cumpere 3 cartele telefonice preplătite, în valoare de 75 de euro. Femeie a cumpărat cartelele şi i-a comunicat escrocului codurile de reîncărcare.

Ulterior şi-a dat seama că a fost înşelată şi s-a adresat Poliţiei Oraşului Teiuş.

În ambele situaţii,cercetările sunt continuate în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorilor.”

Pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de înşelăciune, poliţiştii din Alba le recomandă cetăţenilor din judeţul nostru:

  • Nu oferiți date personale despre dumneavoastră, rude sau vecini apropiați, daca sunteți abordați direct sau telefonic de persoane necunoscute, sub pretextul unor presupuse câștiguri sau de către indivizi care susțin ca sunt reprezentanți ai unor companii de telefonie, cablu sau bănci.
  • În cazul in care sunteți contactați de persoane care pretind a fi o ruda apropiată sau susţin că sună din partea acesteia şi pretind ca au urgent nevoie de bani pentru a rezolva problemele create de un accident rutier în care ar fi fost implicată, nu dați curs solicitării, în ciuda impulsului imediat cauzat de reacţia emoțională.
  • Verificați daca ruda în cauza a fost implicată într-un eveniment rutier, cereţi date despre unitatea medicală, de Politie sau Parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare sau sunaţi chiar persoana în cauză pe numărul acesteia. În astfel de situaţii, reprezentanţii Poliţiei sau Parchetului nu reţin telefoanele mobile.
  • Daca sunteţi contactat de către cineva care va apelează în numele unei rude apropiate, solicitaţi-i acestuia o întâlnire directă şi anunţaţi poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a vă acorda sprijin şi nu mergeţi la aceste întâlniri decât însoţiţi de reprezentanţii politiei

foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO Biblioteca „Ovidiu Hulea” inaugurată de Ziua Bibliotecarului 2024, la Aiudul de Sus: Cuprinde aproximativ 4.000 de cărți, publicații și tablouri primite din donații

Ziarul Unirea

Publicat

în

Biblioteca „Ovidiu Hulea” inaugurată de Ziua Bibliotecarului 2024, la Aiudul de Sus: Cuprinde aproximativ 4.000 de cărți, publicații și tablouri primite din donații La Aiud, de Ziua Bibliotecarului 2024, s-a deschis o nouă bibliotecă publică cu aproximativ 4.000 de volume. Inaugurarea Bibliotecii „Ovidiu Hulea” a avut loc într-un spațiu din cadrul Școlii Gimnaziale „Liviu Rebreanu” […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea