Rămâi conectat

Curier Județean

Ninsoarea așternută creează condițiile pentru deschiderea sezonul de schii, în 15 decembrie, la Șureanu și Arieșeni

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zăpada care a căzut în ultimele zile în județul Alba este un motiv de bucurie pentru împătimiţii de schi. Având în vedere faptul că deja la Arieșeni și Șureanu s-a așternut un strat consistent de zăpadă, iar prognozele meteo sunt favorabile în acest sens, în weekendul viitor, respectiv în 15 decembrie, sunt șanse mari să se păstreze tradiția și să se deschidă oficial sezonul de schii.

Domeniul Schiabil Şureanu

Acces: Sebeş – Şugag – lacul Oaşa (DN 67 C), apoi la dreapta spre – mănăstirea Oaşa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Şureanu (DJ 704). Distanţă faţă de Sebeş: 82 km, care pot fi parcurşi în aproximativ 2 h.

Drum: în continuare, porţiunea de drum care pune probleme de accesibilitate şoferilor e cea care încheie drumul înspre Domeniul Schiabil Şureanu, şi anume tronsonul dintre barajul Oaşa şi pârtii (DJ 704), pe o lungime de 18 km. Drumul prezintă unele porţiuni de carosabil accidentat şi îngust. Totuşi, el este accesibil oricărui tip de autovehicul, fiind obligatorii anvelopele de iarnă şi lanţurile pentru roţi, date fiind temperaturile mai ridicate şi o eventuală înmuiere a zăpezii pe carosabil.

Pentru cele 9 pârtii, există înstalaţii de cablu – telescaun şi teleschiu..

Arieşeni (staţiunea Vârtop)

La Arieșeni, telescaunul de pe pârtia Vârtop 2 a fost pornit fiind un prilej pentru mai mulți temerari, printre care și colegul nostru jurnalist, Dorin Galdău, să ia cu asalt pârtia. Potrivit acestuia, zăpadă acolo măsoară aproape 40 de cm, iar  condiţiile de schiat sunt foarte bune (FOTO). 

Acces: Alba Iulia – Abrud – Câmpeni (DN 74 A) – Albac – Arieşeni (DN 75). Distanţă faţă de Alba Iulia: 120 km, care pot fi parcurşi în aproximativ 2 h 30 min.

Drum: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Există două pârtii (Vârtop 1 şi Vârtop 2), însă de obicei zonele exterioare pârtiilor, pot fi folosite pentru freeride.

Pârtia este dotată cu două teleschiuri și cu instalaţie de nocturnă.

Vă vom ține la curent cu informațiile legate de deschiderea sezonului de schii, respectiv cu starea drumurilor de acces în stațiuni, starea pârtiilor și prețurile practicate de operatorii din Arieșeni și Șureanu.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas

Bogdan Ilea

Publicat

în

Alba Iulia capitala patrimoniului românesc pentru două zile: Ce spune primarul Pleșa despre participarea la Conferința Rohaereditas Timp de două zile, Alba Iulia urmează să fie capitala patrimoniului românesc. Ministerul Culturii organizează Conferinta Rohaereditas la care participă și primăria Alba Iulia. „Alba Iulia este, pentru două zile, capitala patrimoniului românesc, aici desfășurându-se Conferința ROHAEREDITAS, organizată […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea