Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Opinii - Comentarii

Nike vinde din nou adidașii returnați de clienți, după ce îi recondiționează (P)

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Producătorul de încălțăminte Nike a anunțat în luna aprilie că va începe recondiționarea adidașilor returnați de cumpărători și îi va vinde la prețuri mai mici, un serviciu oferit tot mai mult de comercianții cu amănuntul pentru a reduce risipa consumatorilor.

Compania cu sediul în Beaverton, Oregon, a transmis că va curăța adidașii ușor purtați, noi sau ușor imperfecți și îi va revinde „la un preț mai mic decât cel inițial” în anumite magazine Nike.

Mai precis, Nike clasifică adidașii returnați în câteva categorii, în funcție de starea lor: „ca niște pantofi noi”, purtați doar „pentru o zi sau două”, „purtați ușor” și „cu defecte cosmetice”. Adidașii din această ultimă categorie ar putea avea unele defecte ca urmare a unei erori în procesul de fabricație sau poate a unei pete produse de proprietarul anterior.

În toate cazurile, Nike inspectează adidașii returnați și îi recondiționează cât mai aproape posibil de aspectul de adidași Nike noi, înainte de a le da denumirea de adidași recondiționați și de a-i trimite la unul dintre magazinele mărcii pentru recumpărare. Prețurile pentru fiecare articol se bazează pe model și starea sa relativă.

Cutiile pentru pantofi includ mesaje care le spun cumpărătorilor în ce condiții se află adidașii. Fiecare dintre modelele recondiționate este acoperit de testul de uzură al Nike de 60 de zile. Clienții pot returna adidașii în orice moment al acelei perioade, dacă pantofii nu îndeplinesc cerințele.

Pentru a se califica pentru recondiționare, adidașii trebuie să fie returnați la magazinele Nike în termen de 60 de zile de la cumpărare.

Momentan, programul este derulat doar pe piața din Statele Unite ale Americii. Până la cincisprezece magazine din SUA vor vinde adidași Nike Refurbished până la sfârșitul lunii aprilie 2021, cu planuri de a integra mai multe produse în magazine suplimentare din SUA în anul următor, a transmis Nike într-un comunicat.

De asemenea, Nike a anunțat că continuă să exploreze extinderea viitoare a programului pe piețe din afara Statelor Unite. Vedeti oferta completa adidasi Nike eMag.

Specialiștii sunt de părere că principala forță motrice din spatele programului de recondiționare de adidași Nike este dorința companiei de a-și consolida acreditările ecologice.

„Vor să fie văzuți că își fac partea lor din a minimiza risipa. Acest lucru le permite să aibă un mic program de revânzare pe care, dacă ar avea succes, l-ar putea extinde. Există un mare interes al consumatorilor pentru revânzare, așa că Nike ar putea să testeze mai mult acest domeniu”, spune un expert.

„Piața de încălțăminte are o problemă fundamentală de durabilitate, la fel ca și moda rapidă. Multe dintre încălțările fabricate astăzi nu pot fi ușor reciclate în mod durabil. De asemenea, sustenabilitatea este suficient de importantă încât mulți consumatori au început să fie atenți, iar mărcile trebuie să o abordeze direct. Pe de altă parte, piața de mâna a doua pentru îmbrăcăminte și încălțăminte crește rapid, având în vedere ușurința utilizării platformelor digitale. Nike este suficient de îndrăzneț pentru a o aborda direct”, afirmă altul, potrivit Forbes.

Piața adidașilor second-hand a crescut semnificativ în ultimii ani, decolând în special piața de high-end. Second-hand-urile de adidași Nike sunt foarte apreciate pe piață.

Pasionații de adidași cheltuie chiar și sute și chiar mii de lei sau dolari pentru a achiziționa unele dintre modelele emblematice ale mărcii. Un articol recent enumera adidașii Nike drept 11 dintre primii 12 adidași cu cel mai mare preț de pe piața actuală de revânzare.

Nike promovează noul serviciu ca fiind nu doar un mijloc mai puțin costisitor pentru fani de a cumpăra adidași Nike, ci și ca parte a programului său Nike Zero pentru a-și atinge obiectivele zero de carbon și risipă. Adidașii returnați care nu sunt incluși în programul Refurbished sunt fie donați partenerilor comunității Nike, fie reciclați pentru a fi folosiți în alte produse.

Nike a fost numit recent cel mai valoros brand de îmbrăcăminte din lume pentru al șaptelea an consecutiv de Brand Finance.

sursa foto: emag.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale

Bogdan Ilea

Publicat

în

26 aprilie: Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale În fiecare an, la 26 aprilie este marcată Ziua Mondială a Proprietăţii Intelectuale. În 2000, statele membre ale Organizaţiei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (WIPO) au desemnat ziua de 26 aprilie, dată la care, în 1970, a intrat în vigoare convenţia de înfiinţare a WIPO, ca zi dedicată recunoaşterii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea