Rămâi conectat

Sport

Nicuşor Stanciu şi Gicu Grozav, doi fotbalişti crescuţi de FC Unirea Alba Iulia luptă astăzi pentru Supercupa României

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Supercupa României, între Steaua şi Petrolul, este meciul care va deschide noul sezon fotbalistic în România. Câştigătoarea Campionatului 2013 şi deţinătoarea Cupei României vor fi faţă în faţă în această seară, de la ora 20:45, pe Naţional Arena, într-un meci plin de orgolii la capătul căruia se va câştiga un trofeu. Meciurile directe între cele două formaţii nu au fost lipsite de spectacol, în ultimele 5 dispute s-au marcat 16 goluri, iar în ultimii 18 ani statistica nu consemnează nicio remiză albă.

Echipa lui Cosmin Contra a terminat campionatul pe locul 3 şi în perioada verii a efectuat un stagiu de pregătire în Slovenia, în timp ce câştigătoarea campionatului s-a pregătit pentru această confruntare şi pentru noul campionat în Austria şi Anglia.

*Doi jucători crescuţi de FC Unirea Alba Iulia vor fi faţă în faţă într-unul dintre cele mai importante meciuri ale anului

Nicuşor Stanciu (7 mai 1993) originar din satul Craiva, a debutat în Liga a II-a la 15 ani şi în Liga I la 17 ani într-un meci contra echipei Steaua Bucureşti, câştigat de FC Unirea Alba Iulia cu scorul de 2-1. Albaiulianul a făcut pasul în fotbalul „mare” în 2011, când a fost transferat la echipa moldoveană unde, alături de Sânmărtean şi compania, a jucat în preliminariile Ligii Campionilor şi Play-off-ul Europa League. Transferat în această vară la Steaua Bucureşti contra sumei de 700.000 euro, Nicuşor Stanciu a aflat recent că va participa cu Steaua în preliminariile Ligii Campionilor, nefiind eliminată de UEFA ca urmare a Dosarului Valiza.

În urma stagiului de pregătire din Anglia, extrema dreaptă a Stelei, Adi Popa, s-a accidentat, lucru de care poate „profita” Nicuşor. Cert este că albaiulianul va avea o misiune grea în ofensiva Stelei, şi va trebui să înlocuiască, alături de Tănase, tripleta din sezonul precedent care a marcat 35 de goluri – Rusescu, Chipciu şi Adi Popa.

*Echipa probabilă a Stelei: Tătăruşanu – Georgievski, Szukala, Chiricheş, Latovlevici – Pintilii, Bourceanu – N. Stanciu, Cr. Tănase, M. Costea – Nikolici.

Grozav are şanse mari să fie titular în ofensiva „lupilor” alături de Boudjemaa, Hamza, şi Bokila.

Gheorghe Grozav (29 septembrie 1990), jucătorul echipei Petrolul Ploieşti, a devenit un om de bază şi în selecţionata lui Victor Piţurcă, după ce a fost transferat de la echipa belgiană Standard Liege la Universitatea Cluj. În ultimul sezon de Liga 1 a jucat 31 de meciuri pentru Petrolul Ploieşti, în care a înscris de 9 ori. La începutul acestei veri, internaţionalul a intrat în atenţia italienilor de la Bologna, iar site-ul de ştiri Corriere dello Sport l-a dat ca şi transferat „dacă Petrolul nu îşi va schimba pretenţiile”. Conform finanţatorului Dan Capră, Gicu s-a simţit jignit de ofertă, iar transferul a căzut.

*Echipa probabilă a Petrolului: Pecanha – Alcenat, Manasse, Geraldo, Guilherme – Mustivar, De Lucas – Boudjemaa, Hamza, Grozav – Bokila.

Vor fi două absenţe pentru Petrolul în meciul din Supercupă, Bornescu – portarul titular din sezonul precedent şi Laurenţiu Marinescu.

Favorita în acest meci este Steaua Bucureşti, care a terminat sezonul trecut cu 19 puncte în faţa Petrolului Ploieşti (locul 3), dar cu siguranţă va fi un meci de „care pe care”, unde cei doi antrenori tineri, Laurenţiu Reghecampf şi Cosmin Contra par tentaţi să folosească aceeaşi formulă: patru fundaşi, doi mijlocaşi defensivi, trei ofensivi şi un atacant. Cu toate că preţul biletelor a fost destul de piperat, interesul pentru acest meci a fost mare, iar cei care nu vor fi prezenţi pe Arena Naţională îl pot urmări în direct pe ProTV şi pe voyo.ro de la ora 20:45.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

CSO Voluntari – Volei Alba Blaj 3-1, în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin

Dan HENEGAR

Publicat

în

CSO Voluntari a învins, scor 3-1 (28-26, 25-19, 20-25, 25-20), pe campioana Volei Alba Blaj în primul meci al finalei Diviziei A1 la volei feminin. Al doilea meci are loc mâine, 20 aprilie, tot la Voluntari, la ora 20.00, în direct la TVR Sport, iar următoarele două sunt prevăzute la Blaj, la finele săptămânii viitoare. […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea