Rămâi conectat

Sport

Nicolae Stanciu a revenit în Cehia, la… Slavia Praga, după șase luni la Al Ahli!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nicolae Stanciu (26 de ani), împreună cu impresarul Anamaria Prodan, se află în Cehia, unde urmează să semneze cu Slavia Praga. Mijlocașul se întoarce în Cehia după o jumătate de an petrecută în Arabia Saudită.

Plecat de la Sparta Praga, Stanciu va semna cu rivala Slavia un contract valabil pe patru ani, conform unor informații furnizate de Gazeta Sporturilor. Campioana Cehiei plătește 6 milioane de euro pentru a-l aduce de la Al Ahli, plus 35 la sută dintr-un viitor transfer.

Tranzacția convine de minune Unirii Alba Iulia, clubul ce l-a format, divizionara terță trebuind să încaseze, pe urma transferului, în jur de 160.000 de euro, conform procentului cuvenit din taxa pe solidaritate!

În ianuarie, formația arabă plătise 10 milioane de euro! Slavia negociază de aproape o lună mutarea cu cei de la Al Ahli. Noua sa echipă a câștigat titlul cu cinci puncte avans față de locul 2 și la 17 distanță de rivala Sparta Praga. Cehii vor evolua în preliminariile Ligii Campionilor, unde vor intra direct în play-off-ul de pe ruta campioanelor. Stanciu va fi coleg la Slavia cu fundașul Michael Ngadeu-Ngadjui, trecut pe la FC Botoșani, și cu mijlocașul Alexandru Băluță. Internaționalul român a efectuat vizita medicală, a semnat acordul cu echipa cehă, rivala Spartei, fosta sa echipă din Cehia, și se va deplasa în cantonamentul din Austria, unde jucătorii Slaviei pregătesc sezonul viitor.

Stanciu a semnat un contract pe patru sezoane, până în vara lui 2023, și va purta tricoul cu numărul 7. Fostul decar al Stelei a revenit astfel în campionatul Cehiei, dar nu la Sparta, ci la Slavia, rivala tradițională.

”A fost o decizie grea, dar sunt fericit!”, sunt primele cuvinte ale lui Stanciu după ce a parafat contractul.

*Transferuri de peste 30 de milioane de euro

Acesta este cel de-al cincilea transfer al lui Stanciu în ultimii șase ani. Din 2013, de când a semnat cu Steaua, pentru mijlocașul român s-au plătit în total 31,5 milioane de euro! Cel mai bine au ieșit „roș-albaștrii”, care au plătit 700.000 pentru a-l aduce de la Vaslui, iar trei ani mai târziu au încasat 9,8 milioane de la Anderlecht. Nicolae Stanciu a jucat în 34 de partide pentru Sparta Praga, a marcat 10 goluri și a reușit 10 pase decisive. Sportivul român a început fotbalul la Alba Iulia și a mai jucat pentru FC Vaslui, FCSB, Anderlecht și Sparta Praga, se arată în articolul publicat pe gsp.ro.

sursa foto: Slavia Praga


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu s-au calificat în semifinalele Cupei României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Inter Unirea, Viitorul Sântimbru și Performanța Ighiu sunt primele 3 echipe calificate în semifinalele Cupei României, faza județeană. Ultima echipă va fi decisă luni, în urma disputei dintre Hidro Mecanica Șugag și CIL Blaj. Tragerea la sorți va avea loc marți, 30 aprilie, la sediul AJF Alba. În sferturile de finală partidele au fost echilibrate, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea