Rămâi conectat

Cultură Educație

Niciun caz de gripă în judeţ

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Conform raportului transmis de către Centrul Naţional de Supraveghere a Bolilor Transmisibile la Ministerul Sănătăţii, în prima săptămână a lunii ianuarie, la nivel de ţară, numărul total al infecţiilor respiratorii acute raportate este de 67 098, în creştere cu 26,8 % faţă de cel înregistrat în săptămâna precedentă. De asemenea, numărul cazurilor de viroze respiratorii care au necesitat internare este în creştere. S-a constatat faptul că în România nu există focare epidemice de gripă. Au fost izolate în săptămâna precedentă, un număr de 4 virusuri gripale, din care 3 virusuri gripale de tip AH1N1 (2 în judeţul Iaşi şi unul în judeţul Maramureş) şi un virus gripal de tip A H3 N2. Bărbatul de 61 de ani din Iaşi bolnav de gripă porcină a decedat.
La nivelul judeţului nostru nu a fost înregistrat niciun caz de gripă, iar numărul pneumoniilor şi a infecţiilor căilor respiratorii superioare a crescut, comparativ cu săptămâna anterioară, nesemnificativ, doar cu 9, respectiv 11 cazuri. Astfel, conform informaţiilor primite de la Direcţia de Sănătate Publică Alba, li s-a pus diagnosticul de pneumonie unui număr de 291 persoane, dintre care 102 au rămas sub supraveghere medicală. Pe categorii de vârste situaţia este următoare: 0 – 14 ani: 65 cazuri cu 41 internări; 5 – 16 ani: 40 cazuri cu 21 internări; 16 – 29 ani: 55 cazuri cu 6 internări; 30 – 64 ani: 89 cazuri cu 20 internări şi peste 65 de ani: 42 cazuri cu 14 internări. În ceea ce priveşte virozele, s-au ales cu această boală 1.302 cetăţeni din judeţ, 46 dintre aceştia rămânând internaţi în unităţile spitaliceşti. Cele mai afectate categorii au fost 5 – 16 ani (332 cazuri cu 15 internări), 16 – 29 ani (309 cazuri cu o internare) şi 0 – 14 ani (302 cazuri cu 17 internări), după care urmează 30 – 64 ani (295 cazuri cu 16 internări) şi peste 65 de ani (64 cazuri cu 3 internări).
Pentru evitarea îmbolnăvirilor, în fiecare an, la nivel naţional se realizează campania de vaccinare a populaţiei împotriva gripei. În cadrul acesteia sunt vaccinate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, conform recomandărilor OMS şi ECDC. Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi. La nivelul judeţului nostru au fost imunizate în prima săptămână a lunii ianuarie 1.097 persoane. Dintre cei vaccinaţi majoritatea au fost cetăţenii cu vârsta peste 65 de ani – 657, după care urmează cronici – 327, persoane instituţionalizate – 113. Medicii reamintesc că păstrarea regulilor de igienă personală, în special spălatul pe mâini cu apă şi săpun, reprezintă una din metodele cele mai eficiente de prevenire a îmbolnăvirilor şi atrag atenţia cadrelor didactice şi părinţilor să îndrume elevii în acest sens. (L.I.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a

Unirea Ziarul

Publicat

în

Din cauza catastrofei de la BAC, patru licee din județul Alba nu vor mai putea organiza admitere în clasa a IX-a, din anul viitor Din cauza promovabilității foarte proaste la sesiunile de vară și de toamnă ale examenului de bacalaureat din anul 2023, 4 licee din județul Alba nu vor mai avea dreptul să organizeze […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea