Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Newamport Compani a câștigat două contracte de lucrări în Alba – valoarea totală 530.000 de euro

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În scurt timp, în județul Alba vor începe lucrările de modernizare a unui sector de drum situat pe DJ 107 între localitățile Colibi și Tău (de pe teritoriul administrativ al comunei Ohaba) și de consolidare a podului peste râul Ampoi, din apropierea centurii ocolitoare a municipiului Alba Iulia. Cele două contracte au fost câștigate de firma Newamport Compani care a oferit prețul cel mai bun la ambele licitații.

Pentru modernizarea tronsonului dintre localitățile Colibi și Tău, în lungime de 3,435 km, valoarea estimată fără TVA a fost cuprinsă între 2.009.699 și 2.210.669 de lei, bani ce vor fi plătiți din bugetul județului. La licitație au participat 7 firme iar oferta declarată câștigătoare a fost de 1.743.859 de lei (aproximativ 390.000 de euro).

Circulația pe acest sector se desfășoară anevoios în special în perioadele ploioase, datorită inexistenței unei îmbrăcăminți rutiere moderne, structura rutieră actuală fiind formată dintr-o împietruire existentă cu o grosime variabilă cuprinsă între 10-15 cm”, se arăta în memoriul tehnic din documentația de atribuire a licitațieicare a cuprins 5 caiete de sarcini pentru fiecare tip de lucrări ce trebuie să fie executate, respectiv terasamente, fundații de balast, straturi de bază din piatră spartă, straturi din bază din mixturi asfaltice cilindrate executate la cald și îmbrăcăminți rutiere bituminoase.

Termenul de finalizare este de 4 luni, începând de la data atribuirii contractului.

Valoarea estimată pentru lucrările de consolidare a podului de pe DJ 107, peste râul Ampoi a fost de 994.101 lei iar oferta câștigătoare a fost de 643.390 de lei (aproximativ 140.000 de euro). La licitație au participat 4 firme.

Potrivit memoriului tehnic ce însoțește documentația licitației, până în acest moment asupra structurii de rezistenţă a podului nu au fost executate lucrări de reparaţii sau consolidare, iar lucrările de întreţinere au constat în reparaţii la parapete şi refacerea parţială a căii pe partea carosabilă. Pentru menţinerea în stare de viabilitate a drumului DJ 107, se impune consolidarea structurii podului astfel încâtacesta să aibă un gabarit corespunzător a două benzi de circulaţie.

Durata de execuţie este de 8 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor iar perioada de garanţie de bună execuţie este de 24 luni de la terminarea lucrărilor.

Foto: arhiva


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea