Rămâi conectat

Sport

Neluţu Popa revine după şase ani la Unirea Alba Iulia! „Sunt mândru de ce a făcut Gicu Grozav, Unirea renaşte”, afirmă antrenorul ce l-a descoperit pe internaţionalul român!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Neluţu Popa, golgheterul „all time” al Unirii Alba Iulia, este antrenorul care l-a descoperit şi cizelat pe Gicu Grozav, fotbalistul albaiulian care, prin implicarea financiară, a dat o altă perspectivă Unirii Alba Iulia.

În această vară, Neluţu Popa va reveni, după şase ani, în curtea formaţiei fanion a judeţului, pentru care a marcat peste 200 de goluri, pe care a părăsit-o într-un mod deloc plăcut. Antrenorul albaiulian este mândru de iniţiativa lui Gicu Grozav şi Mihai Oancea şi se va întoarce în fruntea Centrului de Copii şi juniori al Unirii Alba Iulia, probabil de la 1 august. Neluţu Popa va lucra în sectorul juvenil al „alb-negrilor” alături de alţi doi jucători pe care i-a şlefuit, Ciprian Selagea (27 de ani) şi Alexandru Giurgiu (23 de ani), care vor continua şi ca jucători ai divizionarei terţe. „Sper să-l aduc înapoi pe Neluţu Popa, să-l conving să se întoarcă la Unirea”, a comentat Gicu Grozav.

*”Seamănă cu ce a făcut Gică Hagi la Viitorul”

În vârstă de 57 de ani, Neluţu Popa salută iniţiativa internaţionalului albaiulian. „Este un gest extraordinar, să vii şi să investeşti banii tăi, câştigaţi datorită muncii şi talentului, în echipa ta de suflet. Gicu Grozav este salvatorul Unirii şi, pe undeva, iniţiativa sa se aseamănă la o scară mai mică, cu ce a făcut Gică Hagi la Constanţa”, a spus Neluţu Popa. „Practic Gicu Grozav vrea să dea înapoi de unde a primit, a demonstrat caracter, mă simt mândru de acest lucru. De mic copil a dovedit un suflet mare, şi el, dar şi Cipri Selagea, ce s-a întors ca şi fotbalist la Unirea. Practic Unirea renaşte şi trăieşte prin copiii săi lansaţi în fotbal”, a adăugat Neluţu Popa, care în ultimii ani a activat la Europa Alba Iulia, cu rezultate notabile la nivel judeţean şi participări la etapele zonale. Printre realizările sale se numără şi propulsarea lui Bogdan Lazăr (14 ani), la Academia „Gheorghe Hagi”, în urmă cu un an. Revenirea lui Neluţu Popa în „Cetate” ar aduce după sine şi mutarea generaţiei Under 13 (Under 13) a Europei Alba Iulia.

*”Unirea renaşte prin copiii săi! Vrem să scoatem un nou Gicu Grozav”

Neluţu Popa este în faţa unei noi provocări ca şi antrenor la nivel juvenil dar spune că este încântat de oportunitatea acordată de fostul său elev, cu care a avut o relaţie specială, după ce cariera lui Gicu Grozav a cunoscut şi alte borne în ultimii şapte ani. „Abia am aşteptat să vin acasă, la Unirea Alba Iulia! Noi, uniriştii, trebuie să punem umărul la renaşterea acestei echipe. Gicu şi Cipri mă forţează, prin ceea ce au făcut, să revin la Unirea, să începem să muncim şi să descoperim un nou «Gicu Grozav»!”, a încheiat fosta glorie a Unirii Alba Iulia. De altfel, în toamna trecută Neluţu Popa l-a chemat alături de el la Europa Alba Iulia pe Ciprian Selagea, căruia i-a încredinţat o grupă de copii, prilejuind debutul uniristului în meseria de antrenor.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj organizează, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Volei Alba Blaj va organiza, în „Alba Blaj” Arena, turneul final al cadetelor, între 8 și 12 mai. Mai participă CSM Constanța, Dinamo București, CSȘ Bega Timișoara, CTF Mihai I București și CSM București. Echipa din „Mica Romă” a acces între primele 6 echipe din țară la under 17, cadete, după ce a câștigat, cu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea