Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „În perioada imediat următoare, în spitale şi în DSP-uri vor exista acele evaluări încrucişate”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a declarat într-o conferință de presă, că în următoarea perioadă vor fi efectuate evaluări încrucișate, în spitale și în Direcțiile de sănătate publică, pentru a vedea dacă există capacitatea pentru fiecare din cer ce lucrează în aceste spitale să acorde asistență medicală.

„La două zile de la adoptarea hotărârii CNSU suntem, în același trend ascendent, același trend ascendent care ne aduce astăzi la un număr de 2.958 de cazuri noi, depistate, infectat de SARS-CoV-2, și în același timp o capacitate de 612 persoane în terapie intensivă, din care 199 se află pe ventilație mecanică invazivă.

Este un moment pe care îl aducem, sau readucem, în atenția tuturor pentru a specifica că menținem același trend ascendent, în pofida acelor rigori sau acelor precauții pe care le-am impus și trebuie respectate în vederea limitării, scăderii numărului de cazuri noi din transmiterea în comunitate.

Revin, în acest moment, cu aceleași solicitări pe care le-am făcut și în ultima perioadă, de a respecta aceste restricții.

În perioada imediat următoare, în spitale şi în DSP-uri vor exista acele evaluări încrucişate pentru a putea remarca dacă există acea capacitate pentru fiecare dintre cei care lucrează în aceste spitale pentru a da acea asistenţă medicală. Sistemele medicale încă rezistă, dar recomandarea noastră este a de a nu forţa aceste sisteme medicale”, a declarat Nelu Tătaru, miercuri, la Palatul Victoria.

El a precizat că în acest moment la nivelul ţării există 226 de spitale de suport COVID, cu 1050 de locuri la ATI complet echipate.

Un număr de 2.958 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, faţă de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel naţional, informează, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea