Nelu Tătaru: ”Există riscul ca numărul cazurilor să crească. În plus, avem și decizia Curții Constituționale care contestă internarea, contestă carantina, contestă izolarea la domiciliu”

Paul Voicu - Primar 2020

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a spus că există riscul ca numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus să crească și că în urma deciziei CCR se pregătește un proiect de lege, tocmai pentru a pune în conformitate un act legislativ cu recomandările CCR.

„Este un număr crescut de cazuri, este un număr crescut și la sfârșitul acestor trei săptămâni de când avem o creștere, luăm ca repere numărul de decese, numărul de cazuri de la terapie intensivă care rămân peste 200. În plus, avem și decizia Curții Constituționale care contestă internarea, contestă carantina, contestă izolarea la domiciliu.

ELIT

În acest context, sunt pacienți care solicită externarea, ei sunt avertizați de către medicul curant, după examenul de aparate și sisteme efectuat de starea în care se află, indicațiile terapeutice, ce ar fi trebuit urmat, se fac recomandări la externare și sunt puși în contextul în gardă vizavi de o anchetă epidemiologică care îi poate implica în depistarea sau infectarea unor terțe persoane că sunt sub incidența articolului 352 din codul penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor transmisibile. În acest context, rămân cu aceleași recomandări – cei care au primit recomandarea de izolare la domiciliu să respecte această izolare, iar familia și cei care sunt apropiați, în anturajul fiecărui pacient externat, pozitiv, să aibă grijă referitor la precauții și recomandări.

Există riscul ca numărul cazurilor să crească, noi gestionăm o creștere a numărului de cazuri pe trei perioade de relaxare, pe weekenduri prelungite, pe sărbători și mergând pe o eventuală a patra perioadă de măsuri de relaxare, dar, în acest context, trebuie să evaluăm foarte bine creșterea numărului de cazuri, iar în context legislativ, în aceste două zile, noi am pregătit un proiect de lege, tocmai pentru a pune în conformitate un act legislativ cu recomandările CCR”, a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Mihail David - 2020

Întrebat în legătură cu mesajul transmis de OMS care cere țărilor afectate „să se trezească” la realitate în urma situaţiei pandemice, Nelu Tătaru a spus: „Cred că nu este un mesaj doar către populație, este un mesaj către cei care contestă tot ce s-a întâmplat în ultimele patru luni, pentru cei care contestă momentul în care aflăm, iar la noi este valabil și pentru cei, o parte a eșichierului politic, care consideră că tot ce a fost poate fi folosit în interes politic în acest moment”.

Gheorge Valentin Rotar - Alegeri Locale 2020

Sursa: digi24.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

cetatean 5 iulie 2020 at 17:28

Nu mai da vina pe CCR!!! In decizie se spune clar sa dati LEGE si nu ordin de ministru pentru carantinare si izolare! Daca continuati asa poate dati si ordin de minsitru sa-i impuscati pe cei care sunt infectati cu COVID-19! In ce tara traim? In Romnia ceausita? Nu de alta dar sa stim si noi…

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...