Rămâi conectat

Actualitate

Nelu Tătaru, despre creșterea numărului de cazuri de coronavirus „Ne așteptam să avem această creștere a numărului de cazuri”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, spune că această creștere a numărului de cazuri este datorată perioadei de weekend-uri prelungite, acesta mai declară faptul că autoritățile se așteptau la această evoluție, iar spitalele sunt pregătite.

Ministrul Sănătății admite și faptul că, odată cu creșterea numărului de cazuri din ultimele zile, „există o tendință de suprapopulare la nivelul spitalelor din București – Matei Balș și Victor Babeș”, dar spune că deocamdată mai sunt locuri în aceste spitale. De asemenea, în țară, „sunt anumite zone, anumite spitale din anumite județe, care au o suprasolicitare în acest moment sau sunt aproape de limita maximă. Acolo, o parte dintre cazuri vor fi dirijate către spitalele din apropiere, în măsura în care nu vor mai exista locuri.” În același timp, o parte dintre spitalele suport COVID din țară au cerut în această perioadă să revină la patologia non-COVID, „crezând că s-a terminat”, spune Nelu Tătaru: „Ei bine, nu s-a terminat. Cel puțin ieri, doar 7 județe nu aveau cazuri noi.”.

Ministrul Sănătății amintește că venim după două weekenduri prelungite și după două etape de relaxare survenite la distanță de câte două săptămâni. În cea de-a treia etapă de relaxare s-a intrat acum 3 zile. „Am avut 196, 237, 222, 275, 320, a urmat o zi cu 166 de cazuri luni, 345 ieri și 320 de cazuri astăzi. Ne aflăm la 3 zile de la a treia etapă de relaxare.”, a spus Nelu Tătaru, într-un interviu pentru Hotnews.

„Ne așteptam să avem această creștere a numărului de cazuri”, mărturisește Nelu Tătaru, subliniind însă că „Populația ar trebui să respecte regulile impuse și acele norme de desfășurare și funcționare a măsurilor de relaxare tocmai aplicate. În condițiile în care vom respecta aceste reguli, putem gestiona acest număr de cazuri.”

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea