Nelu Tătaru, clarificări despre situația în care apar cazuri de infectare cu COVID-19 în școli: Clasa va fi închisă iar elevii vor intra în carantină

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a discutat, luni, referitor la situația în care, odată cu începerea școlilor, care va avea loc în data de 14 septembrie, un elev va fi depistat pozitiv cu COVID-19.

Ministrul Sănătății a precizat că în această situație, clasa se va închide pentru două săptămâni, iar elevii vor intra în carantină la domiciliu.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Într-un caz și mai grav, în care trei elevi din clase diferite vor fi diagnosticați cu COVID-19, întreaga școală va fi închisă.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

“În condiţiile în care avem trei copii în trei clase diferite, aceştia merg către unităţile medicale, iar ceilalţi merg în carantină la domiciliu pentru 14 zile şi şcoala se închide”, a adăugat Nelu Tătaru.

În ceea ce priveşte vaccinul împotriva gripei sezoniere, ministrul sănătăţii a spus că au fost comandate trei milioane de doze, care vor începe să vină de la mijlocul lunii septembrie.

“Anul trecut am avut 1,5 milioane doze de vaccin, iar în farmacii s-au vândut circa 500.000 doze de vaccin. Anul acesta avem trei milioane de doze şi, în funcţie de necesitate, o să mai achiziţionăm.

Sper ca cei care până acum erau reticenţi să apeleze la vaccinul antigripal. Suntem într-o pandemie cu coronavirus, toţi ne plângem că nu avem un vaccin. Haideţi atunci pentru ce avem vaccin să îl facem”, a conchis Nelu Tătaru.

Sursa: libertatea.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419