Rămâi conectat

Actualitate

NCP: Interceptările vor deveni inutile din 1 februarie. Suspecţii trebuie anunţaţi când sunt ascultaţi

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Interceptările vor deveni inutile, dacă Ministrul Justiţiei nu intervine pentru a schimba textul de lege din noul Cod penal, care va intra în vigoare din data de 1 februarie 2014. Este vorba despre prevederea în care se spune că interceptările pot fi utilizate doar în faza de urmărire penală, ceea ce înseamnă că persoana vizată va fi pusă în gardă din start.

„Există o prevedere care va intra în vigoare în noul Cod de Procedură Penală şi care ne cere să fie începută urmărirea penală înainte să putem obţine autorizaţie de interceptare. Practic, noi trebuie să îl chemăm imediat pe cel cercetat şi să îi prezentăm învinuirile. Vă daţi seama că, ulterior, interceptarea devine inutilă”, a spus Laura Codruţa Kovesi, la Gândul Live.

Până acum, interceptările erau utilizate de anchetatori în faza actelor premergătoare urmăririi penale, adică în controversata investigaţie sub acoperire. În noul Cod de procedură penală, interceptările pot fi utilizate numai în faza de urmărire penală, iar suspectul trebuie să fie anunţat când începe urmărirea împotriva sa. Astfel cei vizaţi vor fi anunţaţi din momentul în care vor fi interceptaţi, lucru care se realizează în zadar.

O Ordonanţă de Urgenţă a ministrului Justiţiei, Robert Cazanciuc ar putea corecta „scăparea” din noua lege penală.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea