Rămâi conectat

Curier Județean

Municipalitatea achiziționează, cu 25.000 de lei, serviciile de producţie a filmului documentar „Alba Iulia – O istorie vizuală prin «amprente» celebre”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primăria Alba Iulia și-a anunțat intenția de a achiziționa servicii de producţie a unui film documentar, cu o durată de 25 de minute, subtitrat în 5 limbi străine, estimate la valoarea de 25.000 de lei.

Filmul va fi realizat în cadrul proiectului „Alba Iulia – O istorie vizuală prin «amprente» celebre”, derulat de municipalitate, prin care va exploata vizual o parte din patrimoniul cultural imaterial de excepţie cu care este înzestrat oraşul.

”Proiectul este gândit ca o soluţie originală, coerentă, eficientă şi durabilă de a aduce sub aceeaşi „umbrelă vizuală” personalităţi de talie naţională şi internaţionala. Ne referim la personalităţi marcante care au domnit aici, s-au încoronat, au luat decizii importante, au înfiinţat şcoli de renume, au făcut descoperiri notabile, au organizat evenimente memorabile, au sprijinit financiar Cetatea, au ridicat edificii civile, militare, de cultură şi care şi-au legat pentru totdeauna numele de Alba Iulia. Din datele noastre, iniţiativa realizării unui astfel de documentar este unică în România. Rezultatul central al proiectului va fi un film documentar de tip travel, cu o durată de 25 de minute, subtitrat în 5 limbi de circulaţie internaţională. Documentarul ne va arăta locurile pe unde au trecut, domnit sau îşi dorm somnul de veci 30 de personalităţi care şi-au legat, într-un fel sau altul, numele de oraşul Alba Iulia: împăraţi,regi, voievozi, oameni de cultură de talie naţională şi internaţională, figuri militare etc.”, se precizează în caietul de sarcini al achiziției directe.

Proiectul, cu o valoare totală de 53.262 de lei, este finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN) cu 39.936 de lei (74,98 %). Societatea comercială Apulum S.A. din Alba Iulia contribuie cu 8.000 de lei (15,2%), iar Primăria Alba Iulia cu 5.326 lei (10%).

Proiectul este derulat de Municipiul Alba Iulia, în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918“, Muzeul Naţional al Unirii şi Societatea comercială Apulum S.A. şi se va finaliza în 15 noiembrie 2017.

Potrivit documentației, ”filmul trebuie să „sudeze” epoci istorice, culturale diferite, personaje din timpuri diferite, de etnii şi preocupări diferite, să promoveze diversitatea, toleranţa, să ne arate că Alba Iulia a fost şi este un spaţiu al mulţi culturali smului, al convieţuirii interetnice şi interconfesionale”.

Firma sau persoana fizică autorizată care dorește să depună o ofertă trebuie să îndeplinească următoarele cerinţe tehnice minime pentru echipament:

– Camere foto profesionale sau aparate foto profesionale cu senzor full frame, care permit obţinerea unor imagini similare cu cele din producţiile cinematografice;
– Slider pentru detalii, panoramări, filmări timelapse;
– Stabilizatoare de imagine;
– Lumini;
– Dronă pentru filmările aeriene cu lentile interschimbabile, care să permită filmarea şi pe timp de noapte.

De asemenea, ofertantul trebuie să asigurare o echipă formată din minimum 6 specialişti în producţii audio-video.

Data limită de transmitere a ofertei este 28 august 2017, ora 14.00 iar ofertantul care va câștiga contractul va trebui să realizeze filmul în perioada 1 – 30 septembrie 2017.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea