Rămâi conectat

Actualitate

Motivele pentru care nevaccinații, chiar dacă au un test COVID negativ, intră în carantină la sosirea în România: Explicațiile Ministerului Sănătății

Ziarul Unirea

Publicat

în

Motivele pentru care nevaccinații, chiar dacă au un test COVID negativ, intră în carantină la sosirea în România: Explicațiile Ministerului Sănătății

Persoanele nevaccinate anti-Covid-19 sau care nu au trecut prin boală în ultimele 6 luni intră în carantină la sosirea în România chiar dacă au un test COVID negativ, pentru că au un risc mai mare de a se infecta, iar efectuarea testului în perioada asimptomatică este mai puţin concludentă, susține Ministerul Sănătății.

Potrivit unui comunicat de presă, precizările Ministerului Sănătății au în vedere discuţiile din spaţiul public referitoare la motivele introducerii carantinei pentru persoanele care intră în România şi care nu sunt vaccinate sau trecute prin boală în ultimele şase luni.

Explicațiile Ministerului Sănătății:

-Diferenţa dintre o persoană vaccinată sau care a avut COVID-19 în ultimele 6 luni şi o persoană care nu s-a aflat în niciuna dintre cele două situaţii constă în lipsa totală a protecţiei faţă de infecţie la cea din urmă.

-O persoană total neprotejată are cel mai mare risc de a se infecta. Efectuarea testului PCR în perioada asimptomatică în cazul acestor persoane este mai puţin concludentă, deoarece în zilele care urmează testării, acea persoană poate să dezvolte simptomatologie specifică COVID-19.

-La persoanele cu un anumit grad de protecţie, conferită de vaccin sau de trecerea prin boală, posibilitatea îmbolnăvirii este mult redusă iar un rezultat negativ la testarea PCR este mult mai concludent.

-Chiar şi în cazurile rare în care şi vaccinaţii şi foştii bolnavi se infectează cu o nouă tulpină, protecţia pe care o au deja face ca organismul lor să se apere eficient şi contagiozitatea lor să fie redusă, ceea ce nu se întâmplă în cazul persoanelor total neprotejate.

-Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis vineri ca persoanele care vin în România în perioada 10 decembrie – 8 ianuarie și sunt nevaccinate sau n-au trecut prin boală intră în carantină pentru 10 zile, indiferent de zona din care vin și chiar dacă au un test RT-PCR negativ. Carantina de 10 zile se aplică și în cazul persoanelor vaccinate sau trecute prin boală care vin din state terțe dacă nu au un test negativ la intrarea în țară.

Ce scrie în decizia CNSU:

Se instituie măsura carantinei la domiciliu, la locația declarată sau spațiul special destinat cu o durată de 10 zile pentru persoanele nevaccinate ori pentru persoanele care nu au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, care sosesc din statele terțe, indiferent de încadrarea acestora în zona de risc dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii), precum și pentru persoanele vaccinate ori pentru persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară care sosesc din statele terțe, dacă nu prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea