Rămâi conectat

Actualitate

Motivele pentru care ar trebui să ne vaccinăm antigripal în pandemia de Covid-19: Ce spun specialiștii din SUA

Publicat

în

În scurt timp va începe sezonul gripei, care ucide anual zeci de mii de oameni în Statele Unite, după ce pandemia de Covid-19 a provocat moartea a peste 176.000 de americani. În acest context, oficialii de sănătate publică susţin că e mai important ca oricând ca oamenii să se vaccineze, se arată într-o analiză CNN. În România, aproape 73 de români au murit de gripă în sezonul 2019-2020, iar rata de vaccinare a populaţiei este de peste şase ori mai redusă decât în Statele Unite.

Mulți americani sunt reticenți să viziteze cabinetele medicale din cauza noului coronavirus, iar oficialii de sănătate publică își fac griji că oamenii se vor opri de la imunizarea împotriva gripei. Deși uneori este considerată ca doar o altă răceală, gripa ucide. Zeci de mii de oameni în Statele Unite mor în fiecare an din cauza gripei. Vaccinarea populaţiei ar putea ajuta sistemul medical, care deja se confruntă cu pandemia de coronavirus. Anul trecut, mai mult de 45% dintre americani au făcut vaccinul antigripal.

Dacă o parte însemnată din populaţie s-ar vaccina, s-ar evita scenariul de coşmar în iarna următoare, când spitalele ar putea fi pline atât cu pacienţi COVID-19, cât şi cu cei care suferă de efecte severe ale gripei. În afară de povara potențială pentru spitale, există posibilitatea ca oamenii să se infecteze cu cele două virusuri. „Nimeni nu știe ce se întâmplă dacă primiți gripă și Covid (simultan) pentru că nu s-a întâmplat niciodată”, a spus dr. Rachel Levine, secretarul de sănătate din Pennsylvania.

Elit - Gustul Desăvârșit

Bilanţul gripei în România

Emilian Imbri, managerul Spitalului Victor Babeș din Capitală, spune că măsurile de protecție împotriva noului coronavirus, ne vor feri și de gripa sezonieră. „Dacă vom păstra modul de a ne feri, s-ar putea ca această gripă să nu mai dea buluc peste noi”, spune Emilian Imbri. Datele Institutului Naţional de Sănătate Publică arată că în sezonul 2019-2020 au fost înregistrate 73 de decese confirmate cu virus gripal, de aproape trei ori mai puţine decât în sezonul 2018-2019, când au fost raportate aproape 200 de decese. De la începutul sezonului au fost confirmate cu laboratorul 1.929 de cazuri de gripă, iar numărul total al infecţiilor respiratorii acute (gripa clinica, IACRS și pneumonii) a fost de 17.671, conform datelor INSP.

Până la data de 10.05.2020 au fost vaccinate antigripal 1.542.234 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății, precizează INSP. Numărul celor vaccinaţi a crescut de trei ori în ultimii patru ani. În sezonul 2018-2019, aproape 1,33 de milioane de români s-au vaccinat împotriva gripei, reprezentând un procent de 6,8% din populaţia totală a ţării, conform datelor INSP, citate de Agerpres. În sezonul 2017-2018 au fost înregistrate 1.335 de cazuri de gripă confirmate şi 1.016.724 de persoane vaccinate. De asemenea, s-au raportat 129 de decese. În sezonul 2016-2017 s-au înregistrat 591 de cazuri confirmate şi 499.650 de persoane vaccinate, iar 22 de persoane au decedat.

Motivele pentru care ar trebui să ne vaccinăm

Ne protejăm împotriva gripei şi evităm riscul de a o răspândi la alții, ceea ce poate contribui la ajutarea sistemului medical. Eduardo Sanchez, Asociația Americană a Inimii, susţine că vaccinarea „le oferă oamenilor un sentiment că există anumite lucruri pe care le poți controla”. Chiar dacă vaccinul nu va preveni toate cazurile de gripă, vaccinarea poate reduce gravitatea dacă vă îmbolnăviți.

Sursa: libertatea.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Actualitate

VIDEO| Trei polițiști au devenit eroi pentru un pisoi blocat în motorul unei mașini: Cum s-a sfârșit aventura bietului animal

Publicat

în

VIDEO| Trei polițiști au devenit eroi pentru un pisoi blocat în motorul unei mașini: Cum s-a sfârșit aventura bietului animal

Trei agenți de poliție din cadrul Secției 15 Poliție din București au devenit eroii unui motănel negru, blocat în motorul unei mașini. Aventura pisoiului a avut un final fericit, fiind adoptat de șoferița în mașina căreia se adăpostise.

„În această dimineață, Andrei, Alexandru și Adrian, din cadrul Secției 15 Poliție din București, se aflau în patrulare, când au observat pe mijlocul drumului o mașină oprită cu avariile pornite iar lângă aceasta o femeie. Colegii noștri au oprit lângă ea.

Elit - Gustul Desăvârșit

-Bună dimineața! Aveți nevoie de ajutor?
-Cred că este o pisică blocată la motor. Tocmai ce am plecat cu mașina și se tot aude un mieunat. Sigur e la motor!
-Intrați, vă rugăm, în mașină, dar nu porniți motorul! Luați de volan dreapta. Împingem noi mașina să o scoatem de pe partea carosabilă, apoi ne uităm să vedem ce e.

Colegii noștri au împins mașina într-o zonă sigură și au ridicat capota. Într-adevăr era un pui de pisică. Operațiunea a durat câteva momente, iar după cum se poate vedea în imagini, puiul a fost salvat! Un gest de normalitate, dar care a salvat o viață!” au scris reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne pe Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Guvernul vrea să ştie ce stocuri au producătorii şi comercianţii: Ce sancțiuni ar putea primi cei care refuză

Publicat

în

Guvernul vrea să ştie ce stocuri au producătorii şi comercianţii: Ce sancțiuni ar putea primi cei care refuză

O ordonanţă de urgenţă care obligă producătorii şi comercianţii din România să facă lunar rapoarte cu stocurile, ar urma să fie adoptată în perioada următoare.

Cei care nu vor declara stocurile – pot fi amendați cu sume între 500.000 și 1 milion de lei – iar cei care vor prezenta date incorecte sau incomplete riscă amenzi între 50.000 lei și 250.000 lei. Raportările trebui să ajungă la ministerul agriculturii pana pe data de 15 a fiecarei luni.

Trebuie trimise stocurile la produse precum legume, fructe, cereale, seminte, carne, lapte, conserve, apa, zahar sau miere.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cei care au cantitati mici de marfa sunt scutiţi de raportare. Spre exemplu, magazinele cu o suprafata de sub 400 de metri patrati, sau cei care au sub 10 tone de legume si fructe sau sub 25 de tone de cereale.

Măsura este propusă din rațiuni de securitate alimentară, având în vedere războiul dus de Rusia în Ucraina și efecte sale secundare în domeniul alimentar și în cel agricol.

Sursa: observatornews.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Vasile MARICA – președinte Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe: Economia la fondul de salarii nu înseamnă venituri în plus

Publicat

în

Vasile MARICA – președinte Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe: Economia la fondul de salarii nu înseamnă venituri în plus

Referitor la măsurile anunțate aseară de Guvern, printre care se numără și aceea de a ingheța angajările în sistemul bugetar, Federatia Natională a Sindicatelor din Finanțe atrage atenția asupra faptului că o astfel de măsură, aplicată general, fără o analiză sectorială, este departe de a aduce rezultatele dorite.

Economia la fondul de salarii nu înseamnă venituri în plus și în niciun caz o îmbunătățire a colectării veniturilor la bugetul statului!

În acest sens dorim să facem câteva precizări:

Elit - Gustul Desăvârșit
  • In sistemul Ministerului Finanțelor, care cuprinde Ministerul Finanțelor – aparat central, ANAF – aparat central și unități subordinate, nu s-au mai făcut angajări din anul 2016
  • De la aproximativ 28.000 de angajați, numărul s-a diminuat de la an la an, ajungând la 22.000
  • 10% din angajați au vârste până în 30 de ani, 10% între 30 și 40 ani, 40% între 40 și 55 de ani și 40% peste 55 de ani – rezultă o îmbătrânire accelerată a sistemului
  • In fiecare an se vacantează în medie 800 de posturi, atât prin pensionări, cât și prin plecări din sistem și, din păcate, tot mai multe decese, datorate mediului stresant în care se desfășoară activitatea.

Pe cale de consecință, pentru a funcționa și a performa, sistemul fiscal are nevoie urgentă de infuzie de personal tânăr și în niciun caz de o măsură de inghețare a angajărilor, care ar echivala cu un colaps.

Se vorbește de ani buni despre digitalizarea sistemului fiscal, dar acest proces este de durată și nu-și poate produce efectele imediat. In prezent sistemul funcționează la cota de avarie, cu personal insuficient, programe informatice greoaie, fără baze de date interconectate. Colectarea nu poate fi îmbunătățită prin măsuri care nu țin cont de realitatea instituției.

Prin urmare, solicităm Guvernului ca, la elaborarea actului normativ care va reglementa măsurile anunțate, să țină cont de particularitățile sistemului instituțional al Ministerului Finanțelor și să nu ia decizii care pot avea efectul invers celor preconizate.

Vasile MARICA – președinte Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare