Rămâi conectat

Ştirea zilei

Motivarea Judecătoriei Deva: Silviu Bian, eliberat condiționat pentru că a dat ”dovezi temeinice de îndreptare” și a fost ”stăruitor în muncă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Judecătoria Deva a decis eliberarea condiționată a condamnatului în 12 septembrie 2017, dar hotărârea a fost contestată de DNA. Silviu, Bian, condamnat la 6 ani de închisoare pentru luare de mită, ar urma să fie eliberat condiționat pentru că a ”avut o comportare foarte bună” și ”a dat dovezi temeinice de îndreptare”.

Potrivit instanței de judecată, din pedeapsa aplicată, echivalentă cu 2.192 zile, Silviu Bian a executat efectiv, până la data discutării în comisie, 1.203 de zile, iar prin adăugarea zilelor câștigate prin muncă prestată de 145 zile și 115 zile arest preventiv el a executat două treimi din pedeapsa la care a fost condamnat.

”Considerând că din cuprinsul procesului verbal rezultă că susnumitul în timpul executării pedepsei a avut o comportare foarte bună, dând prin aceasta dovezi temeinice de îndreptare, instanța, apreciază că, acesta poate să beneficieze de dispozițiile privind liberarea condiționată înainte de executarea integrală a pedepsei. Acesta a avut o conduită bună, nu a săvârșit abateri disciplinare pe perioada detenției, a fost stăruitor în muncă, a participat la multiple activități educaționale și psihologice și nu a mai beneficiat de alte liberări condiționate până în prezent.

A beneficiat de un câștig în cuantum de 30 de zile, în ceea ce privește perioada considerată ca executată, ca urmare a scrierii unei lucrări, în cursul anului 2015”, se afirmă în motivarea hotărârii de la instanța din Hunedoara. Lucrarea prezentată de Silviu Bian se numește ”Impactul Migraţiei asupra Pieţei Forţei de Muncă din România”.

Procurorul DNA prezent la ședința de judecată a solicitat respingerea cererii de eliberare condiționată, contestând faptul că lucrarea respectivă ar fi fost scrisă de acesta. ”Această lucrare științifică, există în materialitatea ei, însă planează suspiciuni legate de faptul că ar fi fost scrisă de petentul condamnat. În primul rând, nici petentul condamnat și nici unitatea de penitenciar nu pot furniza instanței, manuscrisul lucrării. Or, este de notorietate, faptul că, o lucrare științifică nu se poate elabora în lipsa unor notițe. Pe de altă parte, pe lângă notițe, petentul ar fi trebuit să aibă la îndemână, în unitatea de detenție și lucrări științifice, în baza cărora să elaboreze lucrarea. (…) Astfel, cum petentul condamnat a relatat la termenul anterior, în celula sa nu există biblotecă.

În aceste condiții, rezultă că această lucrare nu provine de la condamnat”, a spus procurorul. Decizia definitivă în dosar va fi pronunțată în perioada următroare de Tribunalul Hunedoara. Silviu Bian a fost condamnat definitiv, în aprilie 2014, la 6 ani de închisoare cu executare pentru fapte de corupţie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea