Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

Moţiunea de cenzură a trecut. Vezi ce spun liderii din Alba?

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ion Dumitrel, Teodor Atanasiu şi Ioan Dîrzu au făcut primele declaraţii, în exclusivitate pentru ziarul Unirea, vizavi de căderea guvernului Ungureanu, la scurt timp de la anunţul oficial privind trecerea moţiunii de cenzură în Parlament.

Moţiunea de cenzură a USL a trecut azi cu votul a 235 de parlamentari. Este un moment de cotitură în politica românească. La depunerea moţiunii puţini erau cei care credeau în succesul ei. Ultimele migraţii parlamentare au schimbat însă raportul de forţe şi deşi dimineaţa lucrurile erau încă pe muchie de cuţit, la momentul numărării voturilor s-a constatat că ea a trecut nu la limită, ci destul de lejer. Urmează acum negocierile pentru un nou guvern. Cum apreciază liderii din Alba situaţia politică?

Mircea Hava, preşedintele PDL Alba: Pe mine, pe Dumitrel pe toţi cei care intrăm în bătălia alegerilor locale nu ne afectează în niciun fel căderea guvernului. Ea afectează stabilitatea ţării. Conform Constituţiei preşedintele desemnează premierul la propunerea partidului care are cei mai mulţi parlamentari. Azi acest partid este PDL, mâine… Părerea mea este că totuşi, preşedintele ar trebui să-l desemneze pe Victor Ponta. USL trebuie să-şi asume responsabilitatea celor şase luni de guvernare până la alegerile generale şi să facă ceea ce a promis, să mărească salariile şi pensiile. Vor vedea însă că una este să vorbeşti de pe margine şi alta să poţi face ceea ce doreşti. Ideea lor a fost să ajungă la guvernare că de-aia au depus moţiunea. Sincer îmi pare rău de guvernul Ungureanu pentru că avea oameni capabili, luase măsuri bune şi reuşise să redea speranţa. Acum toate s-au dus şi Victor Ponta trebuie să-şi asume guvernarea. (A.D.)

Ion Dumitrel, prim-vicepreşedinte PDL Alba: Nu este prima dată când cade un guvern în România. Din păcate clasa politică a schimbat un guvern bun. Pe mine şi pe colegi mei nu ne afectează cu nimic pentru că noi nu obişnuim să ne facem planuri în funcţie de un guvern sau altul. Vom munci şi mai departe şi vom atinge obiectivele pe care PDL le are în judeţul Alba, respectiv câştigarea detaşată şi meritată a acesto alegeri locale. (A.D.)

Teodor Atanasiu, deputat PNL de Alba: „Ceea ce trebuia să se întâmple, s-a întâmplat. Parlamentul şi-a pierdut majoritatea creată în mod artificial. Vor urma acum interminabilele discuţii despre Constituţia României cu Traian Băsescu, despre cine are de fapt acum majoritatea în Parlament”. Deputatul liberal de Alba a precizat că „USL este pregătită acum să preia guvernarea. Dacă preşedintele Băsescu ne cheamă la consultări, îi vom prezenta oferta noastră de prim-ministru, respectiv Victor Ponta”. Atanasiu a subliniat că este posibil şi ca Traian Băsescu să îşi impună propriul prim-ministru, „pe Boc-6 sau Ungureanu-2, pentru că aşa vrea el”. (N.I.T.)

Liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, ne-a declarat: „Iată că după o guvernare dezatruoasă PDL-UNPR-UDMR, aşa cum ne-am aşteptat cu toţii, moţiunea USL a trecut şi Guvernul Ungureanu s-a prăbuşit. Ne aşteaptă cea mai importantă perioadă din ultimii 22 de ani. Guvernarea USL va începe să repare tot ce a stricat regimul Băsescu în ultimii 4 ani. Reforma lor a însemnat destructurare şi destabilizare. Prin urmare, USL va trebui să construiască, să readucă încrederea românilor în lege, în instituţiile statului şi în economie. Trebuie să redăm speranţa românilor, după ce fosta putere portocalie a distrus-o. Avem nevoie de investiţii coerente, cu adevărat utile pentru cetăţenii ţării, investiţii în beneficiul românilor! De asemenea, avem nevoie de competenţă şi eficienţă administrativă pentru că următoarele luni sunt decisive pentru USL şi pentru ţară”. (A.D.T.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea