Rămâi conectat

Actualitate

Moş Crăciun din Diaspora a adus mai puţine cadouri pentru cugireni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

 Deşi nu-şi mai permit ca altădată vacanţe petrecute în ţară, cu prilejul sărbătorilor de Crăciun, cugirenii care lucrează în Spania, Italia sau Germania se străduiesc pe cât posibil să-şi manifeste sprijinul pentru cei dragi aflaţi acasă. Aşa se explică cum timp de aproape două săptămâni în faţa Bisericii ortodoxe din Cugir au sosit mai multe maşini de transport conţinând cadouri,(este adevărat mai puţine ca odinioară), pentru familiile sau prietenii celor care au ales să-şi petreacă Crăciunul în ţările în care muncesc.

Citește și:  mesaje de Crăciun și mesaje de Anul Nou

Din discuţiile purtate cu cei care primeau aceste daruri de sărbătoare am aflat că obiceiul se repetă de mai bine de 15 ani de când s-a obişnuit ca localnicii să primească cadouri nu doar de Crăciun ci şi cu prilejul Paştelor sau altor sărbători. Dar, aşa cum ţineau să afirme unii dintre destinatarii locali, niciodată maşinile nu se întorc goale spre ţările de unde au venit. La rândul lor, cugirenii trimit şi ei celor dragi câte ceva din tradiţionalele bucate specifice locului din care nu lipsesc cârnaţii, tobele, slănina, virşlii, pălinca şi nu în ultimul rând pâinea de la nenea Laie Pecu.

„De vreo câţiva ani situaţia s-a schimbat, de când cu criza. Nu aştept mare lucru de la copii şi nepoţii mei plecaţi în Spania de 9 ani. S-a creat însă un obicei pe care îl respectăm de fiecare dată de sărbători, chiar dacă nu ne merge atât de bine nici nouă nici lor”, ne mărturisea cu un fel de tristeţe dar şi cu o oarecare speranţaă în mai bine un localnic de pe strada Constructorului. (C. P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea