Rămâi conectat

Actualitate

Moş Crăciun din Diaspora a adus mai puţine cadouri pentru cugireni

Ziarul Unirea

Publicat

în

 Deşi nu-şi mai permit ca altădată vacanţe petrecute în ţară, cu prilejul sărbătorilor de Crăciun, cugirenii care lucrează în Spania, Italia sau Germania se străduiesc pe cât posibil să-şi manifeste sprijinul pentru cei dragi aflaţi acasă. Aşa se explică cum timp de aproape două săptămâni în faţa Bisericii ortodoxe din Cugir au sosit mai multe maşini de transport conţinând cadouri,(este adevărat mai puţine ca odinioară), pentru familiile sau prietenii celor care au ales să-şi petreacă Crăciunul în ţările în care muncesc.

Citește și:  mesaje de Crăciun și mesaje de Anul Nou

Din discuţiile purtate cu cei care primeau aceste daruri de sărbătoare am aflat că obiceiul se repetă de mai bine de 15 ani de când s-a obişnuit ca localnicii să primească cadouri nu doar de Crăciun ci şi cu prilejul Paştelor sau altor sărbători. Dar, aşa cum ţineau să afirme unii dintre destinatarii locali, niciodată maşinile nu se întorc goale spre ţările de unde au venit. La rândul lor, cugirenii trimit şi ei celor dragi câte ceva din tradiţionalele bucate specifice locului din care nu lipsesc cârnaţii, tobele, slănina, virşlii, pălinca şi nu în ultimul rând pâinea de la nenea Laie Pecu.

„De vreo câţiva ani situaţia s-a schimbat, de când cu criza. Nu aştept mare lucru de la copii şi nepoţii mei plecaţi în Spania de 9 ani. S-a creat însă un obicei pe care îl respectăm de fiecare dată de sărbători, chiar dacă nu ne merge atât de bine nici nouă nici lor”, ne mărturisea cu un fel de tristeţe dar şi cu o oarecare speranţaă în mai bine un localnic de pe strada Constructorului. (C. P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

2-3 decembrie: COD GALBEN de vânt puternic în Alba și alte județe din țară. Rafale de peste 90…100 km/h

Ziarul Unirea

Publicat

în

ANM a emis o atenționare cod galben de vânt puternic valabilă în Alba și alte județe din țară, în intervalul 2 decembrie, ora 12.00 – 3 decembrie, ora 03.00.

Citește și: Cum va fi VREMEA în weekend: Un val de ploi și ninsori lovește România, duminică. Neobișnuit de cald sâmbătă

Vântul va avea intensificări în Banat și în Crișana, cu viteze în general de 55…65 km/h. În Carpații Occidentali și Meridionali, iar seara și noaptea și în Carpații Orientali vor fi rafale de 60…80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1700 m, peste 90…100 km/h.

Intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, vor fi pe arii mai restrânse și în restul teritoriului, informează ANM.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare