Rămâi conectat

Ştirea zilei

Moody’s a îmbunătățit perspectiva financiară a Municipiului Alba Iulia de la stabil la pozitiv și a reconfirmat ratingul Ba1

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Agenţia de Rating Moody’s a modificat, marți, 15 decembrie 2015, perspectiva financiară a Municipalității din Alba Iulia de la stabilă la pozitivă. În același timp, Moody’s a reconfirmat ratingul de soliditate financiară (Baseline Credit Assessment – BCA) Ba1.

 

macheta Cetatea Alba Carolina19Decizia pozitivă pentru Alba Iulia vine la doar câteva zile de la modificarea ratingului României Baa3, de la stabil la pozitiv, datorită îmbunătățirii legăturilor la nivel macroeconomic și financiar între guvern și administrația locală.

 

Practic, îmbunătățirea ratingului Primăriei Alba Iulia se datorează pe de-o parte performanțelor financiare consistente înregistrate în ultimii trei ani de către aceasta și creşterii ratingului României – ce influențează direct și imediat ratingul administrației locale din Alba Iulia.

 

Perspectiva pozitivă pentru Alba Iulia reflectă legăturile macroeconomice și financiare între administrația publică centrală și cea locală. Moody’s se așteaptă ca soliditatea cresterii economiei nationale si prognozele favorabile pe termen mediu vor determina venituri mai mari pentru administrațiile publice locale, iar astfel se va contribui la îmbunătățirea condițiilor privind accesarea finanțărilor.

CITEȘTE ȘI: Ba1 – ratingul stabilit de Moody’s pentru Alba Iulia, singurul municipiu din România care a avut responsabilitatea unui asemenea demers

Potrivit analizei Moody’s, 75% din veniturile Municipiului Alba Iulia vin prin sistemul centralizat, ceea ce determină o dependentă ridicată față de veniturile interguvernamentale.

 

Moody’s se așteaptă ca administrația locală din Alba Iulia să înregistreze rezultate financiare pozitive în 2015-2016, ceea ce ar conduce la reducerea graduală a nivelului îndatorare la sub 70% din venituri până în 2017, de la nivelul de 80% prognozat pentru 2015.

 

În noiembrie 2013, Municipiul Alba Iulia a devenit prima localitate din România care a primit rating Moody’s, respectiv „Ba1”, demersul fiind făcut în perspectiva accesării fondurilor europene.

(B.P)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești

Ziarul Unirea

Publicat

în

Spații noi de joacă la grădinițele din Câlnic: Prichindeii, fascinați de căsuțele parca desprinse din povești Grădinițele din comuna Câlnic au fost dotate cu spații noi de joacă, a anunțat primarul Lucian-Tiberiu Bodea. Bucuria prichindeilor a fost pe măsură, aceștia fiind fascinați de căsuțele desprinse parcă din povești. Citește și: FOTO Loc de joacă ”ca în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea