Rămâi conectat

Actualitate

Modificări legislative în sănătate: Asistenţii medicali şi moaşele se vor pensiona la 65 de ani

Dragoş Suciu

Publicat

în

Ministrul Sănătăţii a anunţat într-un comunicat de presă că asistenţii medicali şi moaşele se vor pensiona la 65 de ani potrivit Ordonanței de Urgență nr. 23 din 2014 de completare și modificare a Legii 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

”Scăderea vârstei de pensionare riscă diminuarea periculoasă a numărului de asistenți medicali generaliști, moașe și asistenți medicali angajați în unitățile sanitare publice, instituții care se confruntă deja cu un deficit major de personal de specialitate. Prin această Ordonanță de Guvern, am ținut astfel cont atât de nevoile sistemului de sănătate, cât mai ales de dorința de a rămâne în activitate a celor 4.000 de asistente medicale care puteau fi afectate de scăderea vârstei de pensionare”, a declarat ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, potrivit comunicatului de presă.

Prin Legea 53/2014 pentru aprobarea OUG 144/2008 au fost abrogate prevederile în baza cărora membrii acestei categorii profesionale se pensionau la vârsta de 65 de ani, indiferent de sex.

Urmare a acestei modificări legislative, din punct de vedere al pensionării, asistentele medicale au intrat sub incidența prevederilor din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, astfel încât acestea trebuiau să se pensioneze înainte de 65 de ani.

„Prin intermediul noii Ordonanțe, prin derogare de la articolul 56 din Codul Muncii, asistenții medicali generaliști, moașele și asistenții medicali se vor pensiona la vârsta de 65 de ani, în condițiile legii”, precizează comunicatul de presă.

Sursa: Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea