Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Modificarea valorii totale a proiectului Transalpina de Apuseni, pe masa consilierilor județeni: Ce valoare are investiția

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Modificarea valorii totale a proiectului Transalpina de Apuseni, pe masa consilierilor județeni: Ce valoare are investiția

În ședința de marți, 25 aprilie, consilierii județeni din Alba vor avea de aprobat actualizarea cheltuielilor pentru proiectul Transalpina de Apuseni.

Pentru modernizarea drumului județean DJ 107I au fost semnate două contracte de execuție de lucrări. Contractele de lucrări au fost reziliate în cursul anului 2022, pentru ambele loturi, ca urmare a lipsei garanției de bună execuție certe din partea Antreprenorului în baza notificării de reziliere emise de Beneficiar UAT Județul Alba (Lot 1), respectiv ca urmare a încălcării repetate a contractului de către Antreprenor și a eșecului acestuia de a se conforma notificărilor Beneficiarului (Lot 2).

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Având în vedere contextul economic actual (creșterea prețurilor cu impact semnificativ asupra creșterii costurilor proiectelor de infrastructură) și ținând cont de necesitatea finalizării obiectivului de investiții, a fost actualizată valoarea lucrărilor rămase de executat și implicit valoarea devizului general al investiției prin Hotărârea Consiliului Județean Alba nr. 215/9 august 2022 (cu valori actualizate aferente Lotului 1), respectiv prin Hotărârea Consiliului Județean Alba nr. 275/23 septembrie 2022 (cu valori actualizate aferente Lotului 2).

Ținând cont de actualizarea devizului general al investiției la prețurile pieței pentru cele două loturi, precum și de prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 64 din 9 mai 2022, prin Hotărârea Consiliului Județean Alba nr. 216/9 august 2022, Hotărârea Consiliului Județean Alba nr. 274/23 septembrie 2022, a fost aprobată modificarea valorii totale a proiectului, a contribuției proprii în proiect a Județului Alba (cheltuieli eligibile și neeligibile).

În urma desfășurării achizițiilor publice pentru execuție lucrări rest de executat Lot 1, respectiv pentru execuție lucrări rest de executat Lot 2, s-au încheiat noi contracte de execuție lucrări (contract de lucrări nr. 25883/2330/06.12.2022 – Lot 1 și contract de lucrări nr. 7771/860/04.04.2023 – Lot 2).

Prin Hotărârea Consiliului Județean Alba nr. 374/28 decembrie 2022 s-a aprobat actualizarea devizului general, având în vedere necesitatea achiziționării de noi servicii de supraveghere a lucrărilor și necesitatea modificării valorii prevăzute în bugetul proiectului pentru această categorie de servicii, iar, prin Hotărârea Consiliului Județean Alba nr. 375/28 decembrie 2022, a fost aprobat Actul adițional nr. 3 la Acordul de parteneriat nr. 412/09.01.2017 (valoarea proiectului rămânând aceeași), urmare a necesității asigurării serviciilor de dirigenție de șantier pe durata execuției de lucrări – rest de executat, în prezent derulându-se procedura privind achiziția acestor servicii.

Ținând cont de valoarea contractelor de execuție lucrări încheiate pentru restul rămas de executat Lot 1 și Lot 2, în urma finalizării procedurilor de achiziție publică, precum și de prevederile Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 64 din 9 mai 2022, devizul general al investiției a fost actualizat la valoarea de 358.794.939,90 lei inclusiv TVA.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Când va ajunge Lumina Sfânta la Alba Iulia: O delegație a Arhiepiscopiei o va prelua de la Aeroportul Internațional din Sibiu

Bogdan Ilea

Publicat

în

Când va ajunge Lumina Sfânta la Alba Iulia: O delegație a Arhiepiscopiei o va prelua de la Aeroportul Internațional din Sibiu O delegație a Arhiepiscopiei din Alba Iulia urmează să preia de la Aeroportul Internațional din Sibiu, sâmbătă, 4 mai, Lumina Sfântă care va fi adusă de la Ierusalim. Și în acest an, credincioșii dreptslăvitori […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea