Rămâi conectat

Actualitate

Modificare pentru profesori! Certificat privind infracțiunile sexuale, obligatoriu la angajare

Adela Spătar

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

O dată cu începerea școlii, pe lângă noile modificări din educație, s-a introdus din 9 septembrie o nouă reglementare în ceea ce privește profesorii. Aceștia trebuie obligatoriu să ateste printr-un certificat de integritate comportamentală, că nu  comis infracțiuni de natură sexuală.

Schimbare radicală în școli. Începând cu 9 septembrie 2019 au intrat în vigoare ultimele reglementări pentru toate unitățile școlare din România.

Legea registrului agresorilor sexuali a fost promulgată încă din luna iunie, iar dăscălii cu contract nou de muncă sunt obligați să aducă la școală un certificat de integritate comportamentală, care atesta că nu reprezintă un pericol pentru copiii cu care lucrează.

Diferența dintre certificat și cazierul juridiciar este că din cazier faptele unui violator se șterg după ce a fost la închisoare și s-a reabilitat. În registru, însă, vor rămâne mai mult.

Începând cu data de 1 septembrie 2019, Certificatul de integritate comportamentală devine obligatoriu pentru profesorii care încheie contract individual de muncă nou începând cu anul școlar 2019-2020.

În conformitate cu prevederile art. 23 din Legea nr. 118/2019 privind Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, precum și pentru completarea Legit nr. 76/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului Național de Date Genetice Judiciare.

sursa: a1.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului

Unirea Ziarul

Publicat

în

E și România prima în UE: Cel mai mare decalaj între românii foarte bogați și săracii lipiți pământului România înregistrează unul dintre cele mai mari decalaje din UE între veniturile mari şi cele mici în rândul populaţiei, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundaţiei Friedrich-Ebert-Stiftung România, care citează date Eurostat din 2022. Conform […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea