Rămâi conectat

Actualitate

Mobilizare a polițiștilor din Alba pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în liniște

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În perioada următoare, peste 120 de poliţişti din judeţul Alba  vor acţiona, zilnic,  suplimentar faţă de cei din dispozitivul curent de ordine şi siguranţă publică, pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută în liniște.

Potrivit IPJ Alba, în perioada Crăciunului, poliţiştii din Alba vor fi la datorie, în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii din judeţul Alba să îşi petreacă sărbătorile în linişte.

În acest sens, suplimentar faţă de efectivul curent, peste 120 de polițiști vor fi pregătiţi să intervină pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor.

Astfel, vor fi intensificate acţiunile menţinere a climatului de siguranţă publică şi va fi asigurată prezenţa echipajelor de poliţie rutieră în locurile aglomerate dar şi pe principalele artere rutiere ale judeţului, în vederea prevenirii evenimentelor negative.

Poliţiştii din structurile de ordine publică, rutieră, investigaţii criminale, arme explozivi si substante periculoase şi alte formaţiuni vor folosi 59 de mijloace auto.

13 aparate radar din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, vor fi folosite zilnic pentru combaterea excesului de viteză şi prevenirea accidentelor rutiere.”

Pentru prevenirea evenimentelor negative, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, recomandă:

–         Când sunteţi la cumpărături, evitaţi să aveţi asupra dumneavoastră sume mari de bani, în numerar și nu vă lăsaţi bunurile de valoare (borsetă, servietă) în căruciorul pentru cumpărături. Fiți atenți la portofel şi poşetă.

–         Purtaţi-vă poşeta cât mai aproape de corp, iar portofelul păstraţi-l într-un buzunar interior al hainei sau în buzunarele din faţă ale pantalonilor.

–         La întoarcerea spre casă, evitaţi să vă supraîncărcaţi de cumpărături şi deplasaţi-vă pe străzi şi alei iluminate. Nu alegeţi scurtături prin parcuri sau zone întunecate.

–         Evitaţi discuţiile în contradictoriu cu persoane necunoscute sau în stare de ebrietate și să nu ripostaţi la agresivitatea lor verbală.

–         Ocoliţi grupurile de persoane aflate sub influenţa băuturilor alcoolice sau cele care manifestă un comportament agresiv!

–         Nu consumaţi băuturi alcoolice pe stradă! Fapta constituie contravenţie şi, totodată, vă poate induce un comportament agresiv. În astfel de situaţii, de regulă, de la o banală ceartă se ajunge la loviri sau vătămări. Consumând alcool în exces veţi avea şi o capacitate de reacţie redusă şi puteţi deveni cu uşurinţă victima unei infracțiuni sau a unui accident rutier.

–         Dacă sunteţi acostaţi pe stradă, nu ezitaţi să cereţi sprijinul celorlalţi trecători sau să intraţi într-un magazin!

–         Atunci când aţi fost martorii unor manifestări violente, anunţaţi imediat Poliţia!

–         Pentru protecția autovehiculului, închideţi geamurile şi asiguraţi-vă apoi că l-aţi încuiat.

–         Depozitaţi cumpărăturile în portbagaj şi nu lăsaţi la vedere bunuri de valoare, precum aparatură GPS, telefoane mobile, borsete sau serviete.

–         Dacă aveți de făcut deplasări cu autoturismul, adaptaţi permanent viteza de deplasare la particularităţile de drum şi de trafic și nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare.

–         Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice și folosiţi centura de siguranţă.

–         Este recomandat să nu conduceți dacă vă simţiţi obosiţi și să opriţi din când în când, pe parcursul traseului, pentru a vă destinde şi a vă reface forţele. Folosiţi corect luminile, atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte!

–         Pentru siguranța locuinței dumneavoastră, atenţie şi la intrările secundare, cum ar fi uşile de la balcoane şi terase, intrările în garaje sau subsoluri care corespund cu locuinţa. Acestea vor avea încuietori suplimentare, dispuse la interior!

–         În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, comunicaţi acest fapt numai persoanelor în care aveţi mare încredere. Rugaţi-i să vă supravegheze locuinţa, sau să acţioneze în aşa fel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră!

–         Când plecaţi de acasă încercaţi să creaţi aparenţa că se află cineva în locuinţă, prin diverse metode, respectiv instalarea unor dispozitive de aprindere şi stingere automată a luminilor în locuinţă sau colectarea frecventă a corespondenţei, de către un vecin sau o persoană de încredere.

–         În caz de nevoie, nu ezitaţi să apelaţi numărul de urgenţă 112.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul

Bogdan Ilea

Publicat

în

Pensii 2024 | Aproximativ 4 milioane de vârstnici nu își vor primi pensiile până de paște. Care este motivul În jur de 4 milioane de seniori nu vor primi pensiile până de paște sau doar după paște, datorită poștei române care va avea un program special în următoare minivacanță. Livrarea acestora va începe pe 2 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea