Moartea unei tinere de DOAR 27 de ani, astăzi, reafirmă avertismentul OMS: Tinerii nu sunt invincibili în fața coronavirusului

Decesul tinerei de doar 27 ani cu domiciliul în județul Botoșani, ne reamintește avertismentul specialiștilor Organizației Mondiale a Sănătăți, care atrag atenția că tineri nu sunt invincibili în fața virusului ucigaș.

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, în data de 22.03.2020 s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19 care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infectioase Iasi. Rezultatul testării din data de 23.03.2020 a fost pozitiv. Patologie preexistenta: Diabet zaharat tip I decompensat.

ELIT

Exerții din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății lansează o avertizare cu privire la faptul că tinerii nu sunt invincibili în fața infectării cu COVID-19. Deși se consideră că cei mai vulnerabili în fața bolii COVID-19 sunt bătrâni, ultimele date recoltate demonstrează că pot exista infecții severe la toate categoriile de vârstă.

Dacă până acum experții spuneau că cele mai vulnerabile persoane infectate cu coronavirus sunt bătrnii sau persoanele cu alte patologii, ultimele date demonstrează că există și cazuri de infectare severă la tineri.

Ceea ce a demonstrat experții prin culegerea datelor de infectare din mai multe țări este că existp mai multe forme ale bolii COVID-19: ușoară, moderată și critică.

Maria Van Kerkhove, expert OMS, îi avertizează pe tineri cu privire la faptul că nu sunt invincibili în fața acestei boli:

„Tinerii nu sunt invincibili. Acest virus care produce COVID-19 poate provoca infecții și o formă gravă a bolii la persoane din toate categoriile de vârstă. Ceea ce ştim din datele culese până acum din mai multe ţări, printre care China, Statele Unite, Italia, Iran, Coreea de Sud şi Japonia, este că acest virus poate provoca o boală ușoară, poate provoca o formă moderată – în cazul oamenilor care fac pneumonie, dar nu au nevoie de oxigenare suplimentară, dar poate provoca și boala severă, critică și care îi poate ucide pe unii oameni. În cazul copiilor, rapoartele pe care le-am primit din mai multe state arată că majoritatea copiilor care sunt infectați fac o formă ușoară a bolii. Avem, însă, şi rapoarte care descriu o infecţie severă și în rândul copiilor”

sursa: gandul.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...