Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Mitul potrivit căruia infecția cu coronavirus ar putea fi prevenită prin consumul regulat de apă, dezmințit de Guvern

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Mitul potrivit căruia infecția cu coronavirus ar putea fi prevenită prin consumul regulat de apă, dezmințit de Guvern

În contextul epidemiei de coronavirus, Guvernul a decis să transmită un mesaj, pe pagina de socializare a instituție, cu privire la unul dintre miturile de „prevenție”.

Așadar, referitor la o informație care circulă pe internet, s-a transmis faptul că, nu există dovezi care să confirme acest lucru și anume că infecția cu COVID-19 ar putea fi prevenită prin consumul regulat de apă:

„O informaţie fals atribuită cercetătorilor de la Stanford, circulă online în ultimele zile. Potrivit acesteia, dacă bem apă la fiecare 15 minute virusul ajunge în stomac unde este neutralizat, în loc să ajungă în căile respiratorii. Acest tip de informație se încadrează în categoria de știri false care oferă soluții mult simplificate pentru probleme cu o complexitate mare.

Hidratarea organismului este importantă în orice condiții, indiferent de contextul epidemiologic actual. Consumați zilnic o cantitate suficientă de apă, adaptată la greutatea dumneavoastră și la nivelul de efort fizic depus.

Este important ca orice tratament să fie luat doar la indicația medicului, nu în urma sfaturilor de pe internet.
Cele mai importante măsuri de prevenție pentru infecția cu noul coronavirus sunt reducerea contactului cu alte persoane și spălatul pe mâini, cel puțin 30 de secunde, ori de câte ori este necesar”, scrie pe pagina de FB a Guvernului.

Mesajul face parte dintr-o campanie de informare în contextul epidemiei de coronavirus, derulată de Ministerul Sănătății, Grupul de Comunicare Strategică și Departamentul pentru Situații de Urgență.

Surse: stiripesurse


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea