Mitul potrivit căruia infecția cu coronavirus ar putea fi prevenită prin consumul regulat de apă, dezmințit de Guvern

Mitul potrivit căruia infecția cu coronavirus ar putea fi prevenită prin consumul regulat de apă, dezmințit de Guvern

În contextul epidemiei de coronavirus, Guvernul a decis să transmită un mesaj, pe pagina de socializare a instituție, cu privire la unul dintre miturile de „prevenție”.

Așadar, referitor la o informație care circulă pe internet, s-a transmis faptul că, nu există dovezi care să confirme acest lucru și anume că infecția cu COVID-19 ar putea fi prevenită prin consumul regulat de apă:

„O informaţie fals atribuită cercetătorilor de la Stanford, circulă online în ultimele zile. Potrivit acesteia, dacă bem apă la fiecare 15 minute virusul ajunge în stomac unde este neutralizat, în loc să ajungă în căile respiratorii. Acest tip de informație se încadrează în categoria de știri false care oferă soluții mult simplificate pentru probleme cu o complexitate mare.

INFORMARE COVID-19

Hidratarea organismului este importantă în orice condiții, indiferent de contextul epidemiologic actual. Consumați zilnic o cantitate suficientă de apă, adaptată la greutatea dumneavoastră și la nivelul de efort fizic depus.

Este important ca orice tratament să fie luat doar la indicația medicului, nu în urma sfaturilor de pe internet.
Cele mai importante măsuri de prevenție pentru infecția cu noul coronavirus sunt reducerea contactului cu alte persoane și spălatul pe mâini, cel puțin 30 de secunde, ori de câte ori este necesar”, scrie pe pagina de FB a Guvernului.

Mesajul face parte dintr-o campanie de informare în contextul epidemiei de coronavirus, derulată de Ministerul Sănătății, Grupul de Comunicare Strategică și Departamentul pentru Situații de Urgență.

Surse: stiripesurse

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...