Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Misterul plasei cu cocktail-uri Molotov, găsită în Cetatea Alba Carolina, departe de a fi descifrat: Substanța, trimisă la expertizare la București

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Misterul plasei cu cocktail-uri Molotov, găsită în Cetatea Alba Carolina, departe de a fi descifrat: Substanța, trimisă la expertizare la București

Deși miroseau a benzină, polițiștii nu știu nici după trei luni de la descoperire ce conțin exact „cocktail-urile Molotov” din Cetatea Alba Iulia.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Misterul plasei cu cocktail-uri Molotov descoperită de un angajat de la salubrizare într-un coș de gunoi din Cetatea Alba Iulia, în 8 februarie 2023, este departe de a fi descifrat.

Citește și: FOTO| Plasă cu sticle descoperită în fața Catedralei Reîntregirii a pus în alertă autoritățile din Alba

Polițiștii au deschis un dosar penal ”in rem”, dar nu au niciun suspect. Cauza este, în continuare, în faza de expertizare, respectiv realizarea expertizei pentru substanța care se afla în cele patru sticle. A fost trimisă la un laborator specializat din București, unde ar urma să se facă analiza doar în cursul lunii iunie 2023.

Cu alte cuvinte, conținutul celor patru sticle nu a fost încă descifrat. Se știe doar că substanța era, cel mai probabil, benzină. Cele patru obiecte erau realizate destul de convingător și au fost găsite într-un coș de gunoi. Acestea erau puse într-o plasă de cumpărături și aveau o cârpă băgată în interiorul sticlei și pe gura acesteia.

„Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către Poliția Locală Alba Iulia cu privire la faptul că angajați ai firmei de salubritate au găsit, într-un coș de gunoi amplasat în parcul din fața Catedralei Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, o sacoșă cu patru sticle, în care se găsește o substanță posibil inflamabilă.

La fața locului s-a deplasat o echipă de cercetare formată din polițiști de ordine publică, investigații criminale și criminaliști care efectuează investigații cu privire la acest incident, urmând ca lichidul din sticle să fie expertizat, în condiții de laborator”, au transmis cei de la IPJ Alba.

Sticlele miroseau a benzină, dar pentru a fi un cocktail Molotov clasic trebuie să conțină și ulei de motor. La spargerea sticlei se împrăștie conținutul care intră în contact cu flacăra fitilului și se incendiază. Uleiul de motor face ca benzina să se lipească de orice suprafață. (D.Ț.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ce mai aruncă oamenii din Alba, în Săptămâna Mare: Trei pui de cățel, legați cu sărmă de gât și labe, aruncați într-o baltă adâncă să se înece Săptămâna Mare = săptămâna în care viaţa unor suflete nu are valoare, într-un oraș din Alba. Scene şocante au fost surpinse miercuri, 1 mai, la Teiuș. Trei cățeluși […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea