Rămâi conectat

Curier Județean

Misiuni de ordine publică ale jandarmilor din Alba cu ocazia minivacanței de 1 mai

Ziarul Unirea

Publicat

în

În perioada 26 aprilie — 02 mai a.c., jandarmii albaiulieni vor acționa zilnic în zona de responsabilitate, în scopul creșterii gradului de siguranță a cetățenilor, asigurării ordinii și siguranței publice.   

În această perioadă, peste 100 de efective din cadrul unității vor desfășura misiuni specifice în zona de competență, în zone de agrement și pe trasee turistice, pe linia menținerii unui climat de siguranță pentru cetățeni, prevenirii și combaterii faptelor antisociale precum și asigurării ordinii și liniștii publice.

Jandarmii vor desfășura acțiuni atât în mediul urban, cât și în mediul rural, fiind vizate zonele aglomerate și intens circulate, pentru a evita orice situație de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Concomitent cu menținerea unui climat de ordine și siguranță publică în perioada 26 aprilie — 02 mai a.c., efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba vor gestiona o serie de manifestări cultural-artistice, religioase promoționale și sportive printre care amintim:

  1. În perioada 26 – 28.04.2018, în județul Alba, pe timpul desfăşurării vizitei oficiale a domnul Hans G. Klemm – Ambasadorul SUA acreditat la București, și reuniunii aniversare a reprezentanților misiunilor diplomatice din România ,,România 100 – Diplomație și Misiune”.

 

  1. În data de 27.04.2018, începând cu orele 17.00, în localitatea Cugir, pe Arena Cugir, pe timpul desfăşurării meciului de fotbal din cadrul Ligii a III-a, dintre echipele A.F.C. Metalurgistul Cugir 1939 – F.C. Unirea Dej.

 

  1. În perioada 27.04 – 01.05.2018, în Cetatea Alba Carolina din municipiul Alba Iulia, pe timpul desfăşurării manifestărilor cultural artistice ,,Festivalul Roman Apulum”, organizate de Primăria Municipiului Alba Iulia.

 

  1. În data de 28.04.2018, începând cu orele 09.00, în municipiul Aiud, pe traseul Colegiul Național Betlhen Gabor – str. Gheorghe Doja – Valea Lopezii – Lopadea Veche – Defileul Miraslăului – Răchitiș – Miraslău și retur, pe timpul desfăşurării manifestărilor sportive ,,Aiud Maraton”, organizate de domnul Polgar Levente Ioan.

 

  1. În data de 29.04.2018, începând cu orele 09.00, la Mănăstirea Dumbrava, situată în localitatea Dumbrava, judeţul Alba, pe timpul desfăşurării slujbei religioase, organizate de Biserica Ortodoxă Română.

 

  1. În data de 02.05.2018, în Cetatea Alba Carolina din municipiul Alba Iulia, pe timpul desfăşurării manifestărilor sportive ,,Crosul Tineretului”, organizate de Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Alba.

 

  1. Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu Mureș va asigura ordinea şi liniştea publică în municipiul Alba Iulia, pe stadionul Cetate, în data de 28.04.2018, începând cu orele 17.00, pe timpul desfăşurării meciului de fotbal din cadrul Ligii a -III-a, dintre echipele A.F.C. Unirea 1924 Alba Iulia – AS FC Universitatea Cluj.

Tuturor participanţilor la manifestările de orice natură organizate în această perioadă le  reamintim să nu depăşească limitele decenţei comportamentale, să evite consumul excesiv de alcool, să supravegheze îndeaproape comportamentul copiilor, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale şi să semnaleze prompt forţelor de ordine orice comportament contrar normelor legale de convieţuire socială sau bunelor moravuri.

În plus, reamintim că organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat imobilelor cu destinaţia de locuinţe sau cu caracter social, în mediul urban constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 500 lei la 1.500 lei.

De asemenea cetățenii pot apela cu încredere, în orice situaţie, la ajutorul jandarmilor prezenţi la evenimentele publice iar intervenţia acestora poate fi solicitată şi prin apelarea  numărului unic de urgenţe – 112.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

28 martie COD GALBEN de vânt puternic în zona joasă a județului Alba: Localitățile vizate

Ziarul Unirea

Publicat

în

28 martie COD GALBEN de vânt puternic în zona joasă a județului Alba: Localitățile vizate ANM a emis joi dimineața o avertizare Cod Galben de vânt puternic, valabil în zona joasă a județului Alba, în intervalul 9:35 până la ora 13:00. Citește și: Cum va fi VREMEA până în 7 aprilie 2024, în Transilvania și […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea